RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Росія 9 травня влаштувала чергову атаку на Україну: біля Києва знищено 15 ракет, в Дніпрі поранено жінку. Фото

Вночі вівторка, 9 травня, держава-терорист влаштувала чергову повітряну атаку по Україні, запустивши ракети з літаків стратегічної авіації. На Київщині сили ППО збили 15 ворожих цілей, на Черкащині - дві крилаті ракети, а в Дніпрі одна з ракет потрапила в багатоповерхівку, поранення отримала жінка.

"Апостроф" зібрав все, що відомо про російську атаку.

Масштабну повітряну тривогу по всій країні було оголошено від 04:00 вівторка, на півдні та сході на пів години раніше, а відбої почали давати близько 06:00.

Читайте також: Двометрова вирва, розбиті машини та будинки: як виглядає Київ після атаки дронами 8 травня, фото

Українців попередили про ракетну небезпеку і закликали убезпечитися. В КМВА попередили мешканців столиці про роботу сил ППО.

Близько 05:20 у Києві пролунав потужний вибух. Згодом столична влада повідомила, що у Голосіївському районі внаслідок падіння уламків у двір приватного будинку сталося загоряння, а у Шевченківському районі Києва виявлено уламки на проїжджій частині.

"Палаючий уламок загасили. Постраждалих та пошкоджень немає. Фахівці-вибухотехніки, рятувальники та поліція ще працюють на місці", повідомив мер Віталій Кличко.

"Нічну атаку було здійснено з чотирьох бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспійського моря. Напередодні окупанти навмисно задіяли рекордну кількість Shahed, щоб виявити і максимально виснажити ППО Києва", - повідомили в МВА.

За інформацією начальника Київської МВА, російські терористи випустили крилаті ракети, найімовірніше всього, типу Х-101 (Х-555), вони не досягли своїх цілей.

Попередньо, у повітряному просторі навколо Києва було виявлено та знищено близько півтора десятка ворожих повітряних цілей, влучань не допущено.

Начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов опублікував знімок воронки після падіння однієї з ракет.

За словами Небитова, діаметр воронки — близько 8 метрів, глибина — понад 2,5 метри.

На Дніпропетровщину ворог спрямував 8 ракет, усі їх збили сили ППО Повітряного командування "Схід". Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Повідомляється, що уламки збитих ракет впали на чотириповерхівку у Дніпрі. Поранено 32-річну жінка, вона у лікарні. У будинку пошкоджено дах та перекриття кількох квартир.

"На третьому поверсі виявили бойову частину ракети. Доки працювали вибухотехніки, кілька десятків мешканців евакуювали. Небезпечні уламки вже вивезли, їх знищать", - додав голова ОВА.

Окупанти двома крилатими ракетами атакували і Черкащину, їх було збито силами протиповітряної оборони. Про це повідомив у своєму Telegram-каналі начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

"На щастя, минулось без потерпілих. В одному з випадків ми мали незначну пожежу на місці падіння. Також вибуховою хвилею пошкоджено вікна в комунальному закладі", - повідомив Табурець.

Як повідомили в Повітряних силах ЗСУ, в "сакральне" для Росіян 9 травня за дві хвилі обстрілу України російські окупанти здійснили пуски 25 крилатих ракет Калібр та Х-101/Х-555.

23 із них знищено протиповітряною обороною Повітряних Сил Збройних Сил України, у взаємодії із складовими Сил оборони України.

Як повідомляв "Апостроф", в Командуванні Повітряних Сил Збройних Сил України офіційно підтвердили, що в Київській області 4 травня за допомогою ЗРК "Patriot" було знищено гіперзвукову ракета Х-47 "Кинджал".

  • Вас може зацікавити:

Всі цілі вражені: Міноборони показало кадри "полювання" за дронами у Києві

"Не пробачимо. Ніколи": з’явилося знакове фото з Києва, який пережив найпотужнішу атаку дронів

Вибиті вікна і спалені квартири: нічна атака дронів в Києві не минула без наслідків. Фото