RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Російські зеки не витримують і дезертують із поля бою: зведення за 4 червня

Сили оборони впродовж поточної доби відбили 23 ворожі атаки на різних напрямках фронту.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ від 4 червня.

За даними командування, впродовж доби ЗС РФ завдали 7 ракетних та 25 авіаційних ударів, а також здійснили близько 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Читайте також: "Пекельні подарунки": бійці ТрО ефектно підірвали ворожий танк, відео

Противник не залишає спроб повністю захопити Донецьку та Луганську області. Впродовж доби зафіксовано 23 ворожі атаки на різних напрямках фронту, які були відбиті Силами оборони.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін не зафіксовано.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник здійснив невдалу спробу проникнення ДРГ через держкордон в районі населеного пункту Зелене Харківської області, завдав ракетного удару в районі Вовчанськ та авіаційних ударів в районах Івашки, Огірцеве, Гатище Харківської області. З мінометів та артилерії ЗС РФ обстрілювали Карповичі Чернігівської області; Зноб-Новгородське, Шевченкове, Бруски, Олександрівку, Садки, Басівку, Грабовське Сумської області, а також Івашки, Уди, Червону Зорю, Гоптівку, Красне, Зелене, Старицю, Огірцеве, Гатище, Плетенівку, Вовчанськ, Караїчне, Бударки та Чугунівку на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії поблизу Новоселівського Луганської області. З артилерії та мінометів ЗС РФ відкривали вогонь по населених пунктах Колодязне, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Довгеньке, Кутьківка, Дворічна, Западне, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської області.

На Лиманському напрямку росіяни безуспішно вели наступ в районі Білогорівки Луганської області. Артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Торське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник вів штурмові дії поблизу Іванівського, успіху не мав. З авіації ворог обстрілював райони населених пунктів Васютинське, Торецьк, Північне Донецької області, а з артилерії - Васюківку, Оріхово-Василівку, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Ступочки, Предтечине, Білу Гору, Диліївку та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник наступальних дій не проводив, а в районі Авдіївки працювала ворожа авіація. Впродовж доби зафіксовано артилерійські обстріли поблизу Авдіївки, Первомайського та Карлівки Донецької області.

На Мар’їнському напрямку цієї доби противник штурмував наші позиції біля Мар’їнки, але ЗСУ відбили усі 16 атак противника. Ворог також здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Гостре, Мар’їнка, Побєда Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив обстріли населених пунктів Вугледар, Пречистівка та Новоукраїнка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник сконцентрував свої зусилля на обороні. Впродовж доби авіаційні удари зафіксовано в районах Берислав, Веселе Херсонської області. З артилерії росіяни обстрілювали райони населених пунктів Вільне Поле, Зелене Поле, Новопіль, Темирівка Донецької області; Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Мала Токмачка, Новоандріївка, Степове та Кам'янське Запорізької області; Козацьке, Тягинка, Іванівка, Дніпровське, Кізомис Херсонської області та місто Херсон.

Командування також володіє інформацією щодо колосальних втрат ЗС РФ. Зазначається, що до одного з підрозділів ЗС РФ на Харківському напрямку протягом тижня прибув особовий склад з числа колишніх зеків у кількості близько 500 осіб. Після того, як Сили оборони відпрацювали по позиціях противника, близько 100 осіб з числа новоприбулого підкріплення були вбиті та поранені. Також після обстрілу близько 80 колишніх зеків самовільно залишили свої позиції.

Авіація сил оборони, у свою чергу, впродовж доби завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу. Підрозділам ракетних військ і артилерії вдалося уразити 2 райони зосередження озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, 2 ЗРК та 2 станції РЕБ противника.

Раніше ми розповідали, що ЦРУ прогнозує стрімкий та вражаючий контрнаступ ЗСУ.

Вас може зацікавити:

Росіяни використовують найстрашніший вид катування: нейропсихолог пояснив тактику окупантів

Плани люблять тишу: в Міноборони оприлюднили інтригуюче відео про початок контрнаступу

Ракети влучили в аеродром біля Кропивницького: Ігнат розповів про наслідки нічної атаки РФ