RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

У Донецьку знищено тренувальний табір з "кадирівцями": зведення Генштабу ЗСУ

Після потужних вибухів у Луганську, було накрито табір кадирівців в окупованому Донецьку. Мінімальні втрати бойовиків становили 56 осіб.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: У Бердянську знову "бавовна": після вибухів спалахнула потужна пожежа

"За минулу добу противник завдав 7 ракетних, 2 з яких - по мирному місту Умань та 43 авіаційні удари, здійснив 79 обстрілів з реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населених пунктів. Є постраждалі серед цивільних людей", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що росіяни продовжують зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках, продовжуються важкі бої. Минулої доби на зазначених ділянках фронту сталося 43 бойові зіткнення.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних з Україною районах, посилює склад угруповання прикриття кордону за рахунок підрозділів територіальних військ.

На Куп'янському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Кислівки.

На Лиманському напрямі протягом минулої доби супротивник вів невдалі наступальні дії в районі Веселого Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії у напрямку населених пунктів Оріхово-Василівка, Іванівське, Ступочки, Біла Гора, успіху не мав. Завдав авіаційних ударів у районах Білої Гори та Торецька Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник зробив невдалі спроби наступу неподалік населених пунктів Північне та Опитне. Завдав авіаційних ударів у районі Авдіївки.

На Мар'їнському напрямі наші захисники відбили всі ворожі атаки в районі міста Мар'їнка. Противник зазнав втрат.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Великої Новосілки.

На Запорізькому та Херсонському напрямках супротивник продовжує вести оборонні дії.

"У південно-західній частині тимчасово окупованого Донецька помічено перебування підрозділу "Ахмат". 6 червня в результаті ефективної вогневої поразки силами оборони в районі зосередження бойовиків у тренувальному таборі". склали 56 людей загиблими. Санітарні втрати уточнюються", - зазначили у Генштабі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що окупанти намагаються зробити з "Азовсталі" великий склад боєприпасів. Для цього їм потрібно розмінувати місце, тож городяни чують гучні вибухи.

Вас також може зацікавити:

ЗСУ почали формувати "поле бою": Світан пояснив "бавовну" у Луганську

Хто стоїть за замахом на "міністра ЛНР" Корнета: дві версії

У Луганську свіжа "бавовна": окупанти заявили про удар по авіаційному училищу