RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

"Зв'язався з нашими хлопцями": колаборант видав деталі підриву Каховської ГЕС

Доказів того, що підрив Каховської ГЕС було терактом з боку РФ, з'являється все більше – проросійський блогер з Криму у своєму Telegram-каналі розкрив подробиці підготовки окупантами підриву дамби.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України на Facebook-сторінці.

Зокрема, Таліпов був обурений дописами, що з'явилися у так званих російських "військових блогерів", в яких повідомлялося, що особовий склад окупантів був залишений на островах і вони "в критичному стані ледь не на дерева залізли".

Читайте також: Знищення Каховської ГЕС вигідніше Росії - звіт ISW

За словами колаборанта ці повідомлення є фейком: "Зв’язався з нашими хлопцями. З островів вийшли всі. О третій ночі вже нікого не було. Втрат жодних немає. Тому вся інформація, яка публікується в цьому ключі, нахабна брехня".

Ці докази є прямим свідченням того, що російські військові знали про майбутній теракт і заздалегідь оголосили евакуацію. Окрім цього, існує велика ймовірність того, що після широкого розповсюдження цієї інформації, Таліпова можуть звинуватити у ворожнечі до народу чи навіть у співробітництві з українськими спецслужбами.

Нагадаємо, Олександр Таліпов – кримський проросійський блогер, засновник та автор ресурсу "кримський смерш", який займається переслідуванням проукраїнсько-налаштованих жителів Криму.

Раніше ми писали, що росіяни спеціально планували дуже потужний теракт на ГЕС.

  • Вас може зацікавити:

"Довбанули наші": з'явився аудіодоказ підриву росіянами Каховської ГЕС

Під водою залишаються цілі райони: відео Херсона, зняте з висоти

Окупанти накрили Херсон артилерією під час евакуації населення, є поранені — МВС