RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

ЗСУ успішно контратакували і просунулися в Запорізькій області — ISW

Сили оборони України під час контратак досягли локальних успіхів на південний захід і південний схід від Оріхова Запорізької області.

Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни ISW від 10 червня.

За даними аналітиків, ЗСУ мають локальні успіхи під час наступальної операції у Запорізькій області.

Читайте також: Російські командири відправляють солдатів у "м’ясні штурми", щоб покарати за саботаж і дезертирство — Генштаб

Аналітики зазначають, що геолокаційні кадри лише підтверджують успіх ЗСУ на Запорізькому напрямку на південний захід і південний схід від Оріхова, однако російська сторона продовжує стверджувати, що ЗС РФ успішно обороняються на цій ділянці фронту.

"Російські війська відреагували на початок українських контрнаступальних операцій у західній частині Запорізької області відповідно до встановленої російської доктрини, яка вимагає, щоб перший ешелон військ відбивав або сповільнював атакуючі сили за допомогою мінних полів, укріплень та опорних пунктів, а другий ешелон сил контратакував за будь-якого прориву супротивника. Російські повідомлення про українські атаки на півдні України в останні дні вказують на те, що українські сили здійснюють обмежені прориви і тимчасово займають нові позиції, перш ніж ЗС РФ пізніше відбивають або витісняють українські сили з цих позицій", - йдеться у звіті ISW.

Окремо аналітики звертають увагу на те, що Сили оборони намагаються провести надзвичайно складну операцію - лобову атаку на підготовлені оборонні позиції за умови, що російська авіація панує у повітрі. Подібні дії пояснюють те, що ЗСУ несуть втрати серед особового складу та бойової техніки.

Однак, як запевняють експерти, РФ навмисно розповсюджує та висвітлює лише вигідні їй кадри, розповідаючи про колосальні втрати Сил оборони.

"ЗС РФ залишаються небезпечними, і українські сили, безумовно, ведуть важкий бій, але Україна ще не задіяла переважну більшість своїх контрнаступальних сил, а російська оборона не однаково сильна на всіх ділянках лінії фронту", - резюмували аналітики у своєму звіті.

Раніше ми розповідали, що ЗСУ продовжують наступ на Бахмутському напрямку.

Вас може зацікавити:

ЗСУ ведуть бої на Запорізькому напрямі: кадри штурму Лобкового

Прогноз Буданова, який не здійснився: в ГУР пояснили, чому ЗСУ не зайшли в Крим навесні

ЗСУ вже давно ведуть наступальні дії: військовий експерт розповів, чи вплине підрив ГЕС на плани України