RU  UA

Початок контрнаступу чи розвідка боєм? Військовий експерт пояснив перші успіхи ЗСУ на Донеччині

Початок контрнаступу, якого в Україні всі так чекають, можна побачити на прикладі звільнення сіл у Донецькій області – наразі ЗСУ не залучили ще всі сили, які є в резерві, тому такі дії можна розцінювати, як розвідку боєм.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Олексій Мельник.

Він наголосив, що нещодавно сили оборони звільнили села Сторожове, Макарівка, Благодатне та село Нескучне Волноваського району.

"Наші війська не просто заходять у населені пункти, а захоплюють важливі висоти та території, з яких можна буде діяти ширше та рішучіше, щоб фронт окупантів посипався. Ми прорвали вже першу та другу лінію оборони росіян. Далі подивимося, що буде, але видно, що наше командування налаштоване оптимістично", - пояснив військовий експерт.

Читайте також: ЗСУ відбили 25 ворожих атак, окупанти зазнають значних втрат біля Бахмута: головне зі зведення Генштабу

За його словами, російські окупанти від таких дій починають нервувати й роблять помилки. При цьому вони продовжують терор, у тому числі й мирного населення. Так, на Донеччині, рашисти підірвали дамбу на річці Мокрі Яли, сподіваючись таким чином перешкодити контрнаступу. ЗСУ.

"Аналогічно тому, як вони підірвали дамбу на Каховській ГЕС, окупанти не враховують, що наше командування спочатку розглядало такі варіанти при плануванні наступальних операцій. Відступаючі сили противника завжди намагатимуться створити нам перешкоди. Ми чекали на такі дії щодо Каховської ГЕС та інших подібних об'єктів"., - Розповів Мельник. При цьому він не заперечує негативного впливу таких дій на контрнаступ, проте не так, як цього хочуть росіяни.

Раніше ми писали, що ЗСУ провели успішні контрнаступальні дії за трьома напрямками.

  • Вас може зацікавити:

Україна отримала 9 пожежних мотопомп від Польщі: що відомо

Понад півтисячі окупантів і ворожа техніка: ЗСУ продовжили "демілітаризацію" армії РФ

Загинули люди, є поранені: нові деталі розстрілу човна на Херсонщині