RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

ЗСУ атакують ворога на південному та східному фронтах: свіжі карти боїв

Українські воїни, завдаючи суттєвих втрат окупантам, провели кілька розвідувальних атак на лівому березі Дніпра в Херсонській області та продовжили рух на Запорізькому та Донецькому напрямках.

Про це йдеться у матеріалі американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: "Ми просунулися дуже далеко": Маркус розповів про успіхи ЗСУ та отримав "по голові" від Залужного

Обстановка у Харківській та Луганській областях

Українські та російські війська 28 червня провели низку локальних атак на південь від Кремінної. За повідомленням Генштабу України, окупанти провели безуспішні наступальні операції в районі Білогорівки (10 км на південь від Кремінної). Також у Міністерстві оборони РФ заявили, що російські війська відбили атаки ЗСУ в районі Кузьміного (3 км на південний захід від Кремінної) та Веселого.

Обстановка у Донецькій області

ЗСУ просунулися на північ від Оріхово-Василівки (11 км на північний захід від Бахмута). За даними росЗМІ, українські військові просунулися в районі Кліщіївки, а також вели атаки по всій лінії фронту від Яковлівки до Курдюмівки. Водночас російські війська вели безуспішні наступальні операції в районі населених пунктів Роздолівка, Оріхово-Василівка, Богданівка (5 км на північний захід від Бахмута) та Біла Гора (12 км на південний захід від Бахмута). Також окупанти провели наземні атаки на лінії Авдіївка – Донецьк. Варто зазначити, що ввечері на 27 червня росіяни завдали ракетного удару по Краматорську Донецької області. Російські пропагандисти спробували виправдати теракт і заявляли, що українські командири були у знищеній піцерії, але експерти ISW не виявили доказів, які б підтверджували їхні слова.

Обстановка на Південному фронті

Декілька джерел повідомляли, що українські сили завдавали ударів у районі Рівнополя у бік Старомайорського (9 км на південь від Великої Новосілки). Російські блогери повідомляли, що українські війська зайняли нові позиції на лінії Рівнопіль - Старомайорське та просунулися у бік Приютного. ЗСУ також продовжували контрнаступ у західній частині Запорізької області. Повідомляється, що 27 та 28 червня ЗСУ провели обмежені розвідувальні атаки на лівому березі Дніпра в районі Антонівського мосту. Війська РФ намагалися завдати авіаудару за позиціями ЗСУ у цьому районі, але промахнулися. Деякі джерела стверджують, що ЗСУ готуються до наступальних операцій та форсування річки Дніпро на цій ділянці.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що бійці Збройних сил України підняли національний прапор на Курдюмівській дамбі на Бахмутському напрямку.

Вас також може зацікавити:

Росія завдала по українцях ще понад 50 ударів

"Здихай, тварюка, падай!": ЗСУ показали відео знищення ще одного літака Су-25

Українські захисники зачистили плацдарм окупантів у Донецькій області