RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Удар РФ по Запоріжжю: є загиблі і поранені, багато руйнувань, фото і відео

Внаслідок ракетного удару по Запоріжжю у суботу, 29 липня, загинули та постраждали люди. Також зафіксовано руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури.

Про це повідомив керівник Запорізької ОВА Юрій Малашко у Telegram-каналі.

Зазначається, що через дії російських окупантів у Запоріжжі загинули 32-річна жінка та 45-річний чоловік. Ще двох жінок 36 та 55 років з легкими ушкодженнями доставлено в лікарню, де вони отримали необхідну медичну допомогу.

Наразі зафіксовано 31 повідомлення про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури, у результаті ракетної атаки вибито вікна у 13 багатоповерхівках.

Читайте також: У Запоріжжі пролунав потужний вибух: що відомо

Бригади "Запоріжремсервісу" активно працюють над тим, щоб "закрити" пошкоджені вікна плитами OSB. Аналогічні роботи також проводяться в одному з навчальних закладів за спільними зусиллями колективу та департаменту освіти міської ради.

Соціальні працівники надають консультації мешканцям постраждалих квартир. Разом з представниками районної адміністрації вони продовжують обходити пошкоджені будинки та фіксувати збитки.

За словами Малашко, протягом минулої доби ворог завдав 77 ударів по 20 населених пунктах Запорізької області. 73 артилерійські обстріли прийшлися по території Оріхова, Залізничного, Левадного, Новодарівки, Білогір'я, Малинівки, Кам'янського, Степового та інших прифронтових селам. Ураження від ворожого БПЛА зазнало с. Новоандріївка та с. Павлівка, від авіації вчергове постраждало Гуляйполе.

Раніше у мережі з'явилися фото, зняті всередині пошкодженого ракетою ЖК у Дніпрі.

  • Вас також може зацікавити:

Були за 100 метрів від місця "прильоту": на відео потрапив звук вибуху в Дніпрі

У будинку жили люди: влада Дніпра осоромилася із заявою про пошкоджене ракетою ЖК "Женева"

Терористи заявили про удари по військових об'єктах: з'явилися фото наслідків атаки РФ у Дніпрі