RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Кримський міст "збив" всі ракети: фото, відео і всі подробиці "бавовни"

У суботу, 12 серпня на Керченському мосту трапилася "бавовна". Попередньо, міст був атакований ракетами, які збила російська ППО.

Про це повідомляє низка Telegram-каналів.

Читайте також: По одній дірці у кожному: нові фото мостів у Криму після "бавовни"

У мережі масово публікують фото та відео, на яких можна побачити, що довкола мосту підіймається густий дим. Російська "влада" заявляє про роботу сил протиповітряної оборони.

"У районі Керченської протоки силами ППО збиті дві ворожі ракети. Кримський міст не пошкоджено. Спеціальними службами було поставлено димову завісу. Рух відновиться найближчим часом", - заявив призначений Кремлем керівник Криму Сергій Аксьонов.

Окупаційна влада Криму повідомила, що рух авто мостом тимчасово перекрито. Але окупанти продовжують запевняти, що ситуація на мосту контрольована. Радник Аксьонова Олег Крючков стверджує, що навколо мосту "димова завіса, поставлена спеціальними службами", а не наслідки "прильоту".

Водночас, місцеві жителі повідомляють, що до Кримського мосту помчали катери берегової охорони та гелікоптери.

Своєю чергою, міноборони Росії стверджує, що Україна намагалася атакувати Кримський міст зенітною керованою ракетою С-200, переробленою в ударний варіант. Її перехопили у повітрі. Руйнувань та постраждалих немає.

Задимлення в районі Кримського мосту глава офісу президента України Андрій Єрмак прокоментував, виклавши у своєму Telegram-каналі пісню Beatles Yellow Submarine. Можливо, це натяк на те, що міст атакували морські дрони.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що У ніч проти 12 серпня в селищі Новоозерне на заході окупованого Криму було видно спалахи від вибухів і чути звуки БПЛА.

Вас також може зацікавити:

Вони відчують через якийсь час: експерт про наслідки удару по Чонгарському мосту для логістики РФ

Чонгарський міст прийняв естафету: окупанти поскаржилися на "бавовну" та прильоти

Удари по мостах у Криму 6 серпня: фото, відео та всі деталі