RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Авіакатастрофа під Житомиром: названо імена всіх загиблих пілотів, фото

Під час виконання бойового завдання у небі Житомирської області 25 серпня зіткнулись два навчально-бойових літаки L-39. Трагічно загинули троє бойових пілотів: капітан Андрій Пільщиков (позивний Juice”), майор Сергій Проказін та майор В’ячеслав Мінка.

Про це офіційно повідомила Бригада тактичної авіації м. Васильків на своїй сторінці у Facebook, опублікувавши фото загиблих.

Читайте також: "Мінка, Проказін, Juice": пілоти ЗСУ попрощалися з загиблими побратимами, відео

"Загинуло троє бойових пілотів 40-ї бригади тактичної авіації повітряного командування "Центр" Повітряних Сил ЗС України. Під час повномасштабної агресії РФ кожен з них був задіяний до виконання повітряних операцій із захисту України, в тому числі тактичних завдань на Східному та Запорізькому напрямках", - йдеться у повідомленні.

Бригада тактичної авіації вперше показали фото загиблого пілота Андрія Пільщикова з позивним “Juice”, який завжди ховав обличчя за маскою або шоломом. Він народився у Харкові та вісім років життя віддав авіації, маючи 500 годин нальоту з початку повномасштабного російського вторгнення торік, у тому числі, під час бойових завдань у складних умовах.

"Здобув низку державних та відомчих нагород. Був мужнім, принциповим, безкомпромісним, завжди до кінця відстоював власну думку, активно виступав у західних медіа, зокрема в питанні надання Україні сучасних літаків F-16", - зазначили у повідомленні.

Андрій Пільщиков, більш відомий за позивним “Juice”Фото: facebook.com/Vbtaps

Майор В’ячеслав Мінка жив у Київській області. Повернувся в авіацію у 2015 році, коли на українську територію напали російські окупанти.

"З початком повномасштабного вторгнення мав понад 200 годин нальоту. Був досвідченим пілотом бригади, технічно підготовленим. Знався на різних типах літаків, значну частину служби присвятив інструкторській справі", - написали у Бригаді тактичної авіації.

В’ячеслав МінкаФото: facebook.com/Vbtaps

Майор Сергій Проказін мешкав у Полтавській області. Він присвятив авіації довгі 24 роки. Від льотчика він дослужився до заступника командира бригади. З лютого 2022 року Проказін мав більше ніж 100 годин бойових польотів.

"Побратими згадують його непересічну посмішу, щирість, вміння прийти на допомогу у непростих ситуаціях", - йдеться у повідомленні.

Сергій ПроказінФото: facebook.com/Vbtaps

Нагадаємо, що навчально-бойові літаки L-39 зіткнулися в небі прямо над сільським стадіоном в момент, коли там саме проводилися дитячі змагання.

  • Вас може зацікавити:

Авіакатастрофа на Житомирщині: стали відомі нові деталі загибелі пілотів

Розбита техніка та уламки на землі: з’явились перші кадри наслідків авіакатастрофи на Житомирщині

В боях за Україну загинув побратим Яроша: "Сокіл" став до лав війська разом з сином ще в 2014 році, фото