RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Псков, у вас "пропущений": кадри потужної "бавовни" на аеродромі дивізії ПДВ

У ніч на 30 серпня на аеродромі Пскова, який розташований за 700 км від кордону з Україною, пролунали сильні вибухи.

Про це повідомили російські Telegram-канали.

Наголошується, що аеродром могли атакувати безпілотники.

Читайте також: Знову палять не там? У Москві спалахнула пожежа біля трьох вокзалів, кадри

Разом із фото з'явились і відео вибуху на аеродромі. Місцеві мешканці кажуть, що аеродром був атакований БПЛА, тоді як місцева влада ніяк не відреагувала на те, що відбувається.

За попередніми даними, як мінімум чотири літаки на аеродромі отримали пошкодження.

Крім того, на атаку зазнала і військова база в селі Черьоха поблизу Пскова - відео публікує журналіст Андрій Цаплієнко. Там дислокується 104-й повітрянодесантний полк, військовослужбовці якого вбивали мешканців Бучі.

Тим часом у російських Telegram-каналах дивуються: звідки могли бути випущені БПЛА? Дехто пише, що їх нібито запустили з Латвії чи Естонії, із якими межує Псковська область.

Однак крім вищезгаданих країн, які є членами НАТО, Псковська область Росії на півдні та південному заході межує ще й з Білоруссю.

Також наголошується, що один із безпілотників, за попередніми даними, влучив у паливозаправний комплекс на території аеропорту "Псков".

Даний аеродром розташований на сході Пскова: там базуються, в т.ч, військові літаки та вертольоти 76-ї Псковської дивізії Повітряно-десантних військ ЗС РФ. Її бійці брали участь у Другій світовій війні, а також практично у всіх війнах та збройних конфліктах на теренах колишнього СРСР (Придністров'я, Закавказзя, Чечня), також воювали у Сирії та Косово.

З 2014 Псковська дивізія бере участь у російсько-українській війні: спочатку її бійці "засвітилися" в Криму, потім на Донбасі, а з 24 лютого 2022 дивізія бере участь у повномасштабному вторгненні. Бійці дивізії брали участь у вбивствах мешканців Бучі, воювали під Херсоном, а згодом були перекинуті на запорізьку ділянку фронту.

Раніше ми писали про вибухи в районі аеродрому Шайковка.

  • Вас може зацікавити:

У Росії розцвіла потужна "бавовна" на родовищі нафти: не обійшлося без жертв

У Курську було неспокійно: окупанти поскаржилися на атаку БПЛА, відео

Окупантів у Криму вночі атакувала "зграя" дронів: що відомо