RU  UA  EN

Четвер, 30 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 травня

Всі новини

У окупантів проблеми на південь від Бахмута: оновлені карти боїв

Контрнаступ ЗСУ триває на кількох напрямках фронту - впродовж минулої доби Сили оборони мали успіх поблизу Бахмута.

Про це йдеться в огляді Інституту бойових дій ISW від 1 вересня.

Читайте також: Знищено РСЗВ, десятки бронемашин і танків: оновлені цифри втрат армії РФ

Ситуація в Харківській та Луганській областях

ЗС РФ вели безуспішні наступальні дії поблизу Новоселівського та Новоєгорівки. Російські джерела також запевняли, що окупаційні війська нібито досягли невизначених успіхів поблизу Синьківки, Петропавлівки та Вільшан, однак американські аналітики ISW не спостерігали візуального підтвердження цих заяв.

Ще один російський "військкор" стверджував, що на Куп’янському напрямку точаться лише позиційні бої.

Бої на Донеччині

ЗСУ продовжили наступальні операції в районі Бахмута і просунулися на південь від міста. Геолокаційні кадри, опубліковані 1 вересня, підтверджують успіх Сил оборони в районі Кліщіївки.

Міноборони Росії запевняє, що ЗСУ протягом останнього тижня неодноразово атакували поблизу Кліщіївки та Малинівки. У Генштабі України повідомили, що ЗС РФ вели безуспішні наступальні дії поблизу Курдюмівки та намагаються контратакувати на Бахмутському напрямку, щоб зупинити українське просування.

Наземні атаки вздовж лінії Авдіївка-Донецьк 1 вересня продовжились, однак ЗС РФ не досягли жодних успіхів. В Генштабі ЗСУ зазначили, що російські штурми провалилися поблизу Сіверного, Красногорівки, Мар’їнки і Новомихайлівки.

Ситуація на півдні

ЗСУ продовжували наступ у районі кордону Донецько-Запорізької областей. За даними росіян, невеликі українські групи атакували в напрямку Старомлинівки і ведуть наступальні операції поблизу Старомайорського.

Один з ватажків проросійських бойовиків Олександр Ходаковський поскаржився, що ЗС РФ обороняються в районі лінії Новомайорське-Новодонецьке-Керменчик. З його слів, загарбники перебувають у надзвичайному фізичному та психологічному стресі.

За даними Генштабу ЗСУ, російські війська вели безуспішні наступальні дії в районі Великої Новосілки, а Сили оборони досягли невизначеного успіху на напрямку Новоданилівка-Новопокропівка.

Російські джерела стверджували, що ЗСУ атакували поблизу Вербового в ніч з 31 серпня на 1 вересня та вдень

Військкори РФ також скаржаться на цензуру з боку Міноборони РФ. Зокрема, деякі військові блогери відмовляються мовчати після повідомлень про те, що невідомі особи російського військового командування закликали їх затримати через висвітлення проблем у лавах окупаційних військ.

Раніше ми розповідали, що Росія заявила про три атаки дронів на Кримський міст.

Вас може зацікавити:

Без жодного пострілу: ССО ефектно взяли в полон 19 росіян на Луганщині, відео

Потрохи евакуюються з Токмака: майор НГУ про страх окупантів перед ЗСУ і про ціну наступу на Півдні

Розбиті танки, попереду "зуби дракона": захисник України показав "дорогу смерті", відео