RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

ЗСУ успішно відбили всі атаки росіян: ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Сили оборони України досягли успіхів у наступі на Мелітопольському напрямку та на півдні від Бахмута, і стримують атаки росіян на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Мар'їнському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: В окопах "каша" з живих і вмираючих: російський полковник поскаржився на величезні втрати від касетних боєприпасів

"Ворог завдав 7 ракетних та 74 авіаційних ударів, здійснив 46 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Минулої доби сталося 39 бойових зіткнень", - йдеться в повідомленні.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без істотних змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів у районах Попівки, Сального Чернігівської області, Сум, Грабовського, Старикового Сумської області, Гранового Харківської області.

На Куп'янському напрямку Сили оборони відбили атаки противника в районі Синьківки.

На Лиманському напрямку наші захисники відбили атаки противника в районі Новоєгорівки Луганської області. Ворог завдав авіаційних ударів біля Білогорівки Луганської області, на захід від Діброви, Спірного Донецької області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили атаки противника в районах Оріхово-Василівки, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Ворог завдав авіаційного удару неподалік Майорська Донецької області.

Своєю чергою, в результаті штурмових дій Сили оборони мають частковий успіх на південь від Бахмута, витісняють супротивника з позицій і закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямку противник невдало атакував у районах Кераміка та Авдіївки. Завдав авіаційного удару поблизу Авдіївки.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Так, минулої доби тут наші воїни відбили понад 10 атак ворога. Противник завдав авіаційного удару в районі Красногорівки.

На Шахтарському напрямку Сили оборони відбили атаки противника в районі на південь від Пречистівки. Ворог завдав авіаційного удару біля Урожайного.

На Запорізькому напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Малої Токмачки, Золотої Ниви, Роботиного, Новоданилівки та Омельника.

На Херсонському напрямку ворог завдав авіаційного удару неподалік Козацького.

Водночас, Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, знищують ворога і крок за кроком звільняють окуповані території, мають успіх у районі на південь від Роботиного, закріплюються на досягнутих рубежах.

"Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та по позиціях зенітно-ракетних комплексів противника. Підрозділами ракетних військ та артилерії уражено 1 склад боєприпасів, 6 артилерійських засобів, 2 пункти управління, 2 зенітно-ракетних комплекси противника". - зазначили у пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що хакери зламали сайт білгородського перевізника "Єдина транспортна компанія" та розмістили там повідомлення про втрати росіян у війні.

Вас також може зацікавити:

Сотні тисяч загиблих та поранених: NYT назвало масштаби українських та російських втрат у війні

Успіхів не мають, але зазнають великих втрат: голова Сєвєродонецької РДА про невдалі штурми окупантів

ЗСУ відправили до пекла чергового топ-командира армії РФ