RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Росія запустила по Україні ракети, на Одещині лунали вибухи: що відомо про ворожу атаку

Вночі 17 вересня ЗС РФ завдали масованих ракетних ударів по Україні, здійснивши пуски крилатих ракет з території країни-агресора.

"Апостроф" публікує хронологію ворожої атаки та розповідає, як російські ракети під час обстрілу змінювали курс.

О 00:54 командування Повітряних сил попередило про зліт щонайменше 7 бортів Ту-95МС з аеродрому "Оленья". У відомсті зазначили, що через 3-4 години на території України можуть оголосити повітряну тривогу, якщо авіація здійснила бойовий виліт.

Читайте також: Сили оборони ведуть наступ на двох напрямках, окупанти відступають на Запоріжжі: зведення Генштабу

О 5:00 ранку Повітряні сили попередили, що група російських ракет рухається зі сходу у південно-західному напрямку. Окремо командування зазначило, що ракети можуть змінювати курс.

За п'ять хвилин з'явилося нове повідомлення ПС ЗСУ про те, що на півдні Одеської області зафіксовано ворожий БПЛА, а ще за чотири хвилини - попередження про те, що ракети вже на межі Харківської та Дніпропетровської областей та рухаються у західному напрямку.

В період з 5:22 до 5:57 командування неодноразово попереджало, що крилаті ракети рухаються в бік Черкаської та Одеської областей, і не виключено, що вони можуть раптово змінити курс.

Після 6:00 ранку Повітряні сили зазначали, що крилаті ракети прямують в напрямку Хмельницької, Вінницької та Миколаївської областей. О 6:52 скасовано повітряну тривогу для регіонів України.

Сили оборони півдня о 6:18 повідомляли про звуки вибухів та заспокоювали громадян, пояснюючи це активною роботою систем ППО. Окремо командування закликало цивільних перебувати в укриттях та не знімати роботу протиповітряної оборони. Місцеві пабліки також підтверджували інформацію про звуки вибухів та активну роботу ППО одразу в кількох районах Одеської області.

Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул зазначив, що одна з російських крилатих ракет була знищена над територією Дніпропетровської області. Окремо посадовець розповів, що в ніч проти 17 вересня ЗС РФ з артилерії обстріляли Покровську громаду Нікопольського району, а наслідки ворожої атаки наразі уточнюються.

Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак також підтвердив, що силам ППО вдалося збити одну з російських ракет в небі над регіоном.

В Повітряних силах ЗСУ повідомили про наслідки ворожої нічної атаки.

Силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії із ППО Сил оборони України знищено 12 повітряних цілей:

  • 6 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131";
  • 6 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

"Зафіксовано влучання ворожих ракет по території цивільного аграрного підприємства на Одещині, працює ДСНС, про наслідки повідомлять місцеві військові адміністрації", - додали в Повітряних силах.

Оновлено: на Одещині сили ППО знищили два ударні дрони та 5 ракет, але є і пошкодження.

"На жаль, є влучання на території Березівського району. Російські терористи пошкодили сільськогосподарську інфраструктуру: угіддя та зерносховище. На щастя, постраждалих немає", - повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіппер.

На місці працюють всі відповідні служби.

Раніше ми розповідали, що росіяни поскаржилися на атаку дрона в Орлі.

Вас може зацікавити:

Били з ПТКР цілеспрямовано: поліція показала відео обстрілу авто з цивільними на Харківщині

Окупантам у Токмаку знову "гаряче": що відомо про чергову потужну "бавовну"

На Харківщині окупанти розстріляли авто з ПТКР: загинули люди, фото