RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Сили оборони звільнили Кліщіївку і мали успіх біля Красногорівки: звіт ISW і свіжі карти боїв

Сили оборони України звільнили Кліщіївку від російських окупантів і просунулися на лінії Авдіївка - Донецьк і на схід від Красногорівки.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Замість здатися - кинув гранату: як бійці 3 ОШБр полонили окупантів, відео

Обстановка у Харківській та Луганській областях

Російські війська проводять диверсійні дії поблизу державного кордону, щоб не допустити перекидання українських сил на інші напрямки. Російські сили трохи просунулися на південь від Діброви. Начальник пресслужби Східного угруповання військ капітан Ілля Євлаш заявив, що окупанти намагаються перегрупуватися вздовж лінії Куп'янськ-Сватове після невдач біля Новоєгорівки.

Обстановка у Донецькій області

Українські війська звільнили Кліщіївку (7 км на південний захід від Бахмута) і продовжили рух на цьому напрямку. Також українські сили досягли успіхів на схід від Оріхово-Василівки.

Російські війська здійснили контратаку в районі Бахмута, але не досягли жодних підтверджених успіхів. У Генштабі ЗСУ повідомив, що українські сили відбили п'ять російських штурмів у районі Кліщіївки та Білої Гори, а також контратаки росіян у районі Андріївки та Курдюмівки. Українські сили здійснили обмежені наземні удари на ділянці Авдіївка - Донецьк та просунулися на схід від Красногорівки. У Генштабі України повідомили, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Авдіївки, Північного та Мар'їнки. Спікер об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун заявив, що російські сили щодня проводять від 10 до 15 штурмів біля Мар'їнки мотострілецькими підрозділами, а також зведеними підрозділами "Шторм" та "Шторм-З".

Обстановка на південному фронті

Українські війська продовжували обстріли вздовж лінії Новодонецьке-Новомайорське, поблизу Старомайорського та поблизу Приютного. Російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Новодарівки та Рівнополя. У свою чергу ЗСУ продовжували наступальні дії на Мелітопольському напрямку. Тяжкі бої тривали вздовж лінії Роботине-Вербове, зокрема в напрямку Новопрокопівки.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що росіяни влаштували засідку на іноземних волонтерів, які прямували на Бахмутський напрямок.

Вас також може зацікавити:

Як втомилися корабель "Мінськ" та субмарина "Ростов-на-Дону": відео та нові деталі операції в Криму

Контрнаступ ЗСУ набрав динаміку: де найгарячіші точки на фронті і які сили зібрала Росія

"Плавающий аналоговнет": що відомо про підбитий російський корабель "Самум"