RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Наполовину знищили наше село": свідки розповіли про удар по Грозі, відео

Мешканці села Гроза на Харківщині, яке росіяни обстріляли напередодні, розповіли про своїх рідних та знайомих, які опинилися під завалами.

Про це повідомляє ТСН.

Читайте також: "Рускій мір" у всьому світі: Путін у день теракту у харківській Грозі видав низку цинічних заяв, відео

Зазначається, що, за словами мешканців Грози, люди втратили одразу кілька родичів та членів сімей.

"Почув вибухи, пішла хмара пилу. Я знав, що ексгумацію провели, сьогодні хоронили нашого хлопця з села. Знав, що брат з невісткою повинні піти на похорон. Відразу почав телефонувати брату – вже телефон не відповідав. Подзвонив племіннику, дозвонився, він каже, що мама, тато і бабуся під завалами", - розповів місцевий житель Олександр.

За його словами, коли він приїхав на місце трагедії, тут уже працювали ДСНС та поліція.

"Багато загиблих, яких з дитинства знав, ріс. Кум загинув, однокласник – четверо дітей залишилося, з дружиною загинув. Брат загинув, невістка загинула, мама загинула. Брата знайшли, невістку з мамою – ще ні. Брата звали Володимир. Він працював в школі педагогом. Невістка – дома, мама – пенсіонер. Потім вже як почали виносити – сусідів впізнавав, брата знайшли. Всіх, хто тут лежить - я всіх знаю. В кожній сім’ї – по 2, по 3 людей загинуло. Можна сказати, наполовину знищили наше село”, - додав він.

Він уточнив, що зараз із його рідних, які перебували на місці ракетного удару, знайшли лише брата.

"І те, що паспорт у нього був у кишені джинсів. А так дістали лише нижню половину тулуба, верхньої половини немає", - розповів чоловік.

Тетяна, яка втратила рідних, розповідає, що переїхала до Грози з прифронтового Куп'янська, рятуючись від постійних російських обстрілів. Вони жили в хаті зятя.

"Зятя знайшли, а дочку не знайшли. Ми на другій вулиці живемо. Онук прибіг і сказав, що тут завалило все вже, нема нічого, одні руїни. Вибух було чути, задрижала земля. Ми зрозуміли, що це вибух, але що таке горе. Дочку Свєта звати, 43 роки. А зятя звати Вова, йому через місяць 48 було б. Двоє діток залишилось. Внуку 23 роки, а онучці 15", - розповіла жінка.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що, під час теракту росіян у Грозі, на поминках була половина села.

Вас також може зацікавити: