RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Росія перекидає до Авдіївки нові сили, попри колосальні втрати: звіт ISW і карти боїв

На шістсот сьому добу широкомасштабного російського вторгнення окупанти продовжують наступати на Авдіївському напрямку, перекидаючи туди нову техніку та живу силу, попри великі втрати.

Про це повідомляють в Інституті вивчення війни (ISW).

За словами кількох російських воєнкорів, 22 жовтня на цьому напрямку суттєвих змін не відбувалося. Це може свідчити про паузу з боку РФ після невдалого великого наступу.

Він також заявляв, що українські бійці здійснили "несподівану" контратаку в напрямку Пісків (8 км на південний захід від Донецька) і витіснили російські війська з позицій у цьому районі.

Інший "воєнкор" наголосив на тому, що інформація про переміщення українських військ у районі Пісків та Опитного (знаходяться віддалено на 4 кілометри на південь від Авдіївки) не відповідає дійсності.

За геолокаційними кадрами, які були опубліковані 21 жовтня, видно, що російські війська недавно здійснили незначне просування у напрямку південного сходу від Первомайського (що знаходиться на відстані 11 кілометрів на південний захід від Авдіївки).

Заяви російського "воєнкора" свідчать про те, що окупаційні сили не повністю контролюють територію Авдіївського району, й тепер цей район може бути визнаний як "сіра зона".

Читайте також: Росія влаштувала нічну атаку дронів, на Хмельниччині лунали вибухи: подробиці

Пов'язаний з Кремлем "воєнкор" обговорив складнощі, які можуть призвести до досягнення "тупика на передовій" для російських наступальних операцій на напрямку Авдіївки.

Він наголосив, що проведення маневрених бойових дій на статичній лінії фронту з великою кількістю військовослужбовців та укріплених позицій з обох боків є надзвичайно складним завданням.

Російський журналіст підкреслив, що українські безпілотні літальні апарати та інша високоточна зброя зробили бронетехніку противника більш вразливою, що ускладнює наземні атаки

Також, за його висловлюваннями, російські війська зіштовхуються з труднощами в подоланні українських мінних полів під Авдіївкою й не можуть повністю знищити українську логістику, що дозволяє українському командуванню оперативно переміщати військовий персонал на критичні ділянки.

Крім цього, російські джерела раніше наголошували, що українські оборонні укріплення становлять суттєву проблему для російського просування навколо Авдіївки.

Експерти відзначають, що ці труднощі сильно нагадують ті, з якими стикалися українські сили на півдні України під час перших тижнів тривалого українського контрнаступу в червні 2023 року. Проте наразі невідомо, чи мають російські війська достатні можливості та гнучкість для відповідного пристосування, подібно до того, як це вдалося українським військам після початкових невдач у червні 2023 року.

Дані, отримані від українських джерел, також свідчать про те, що російські війська продовжують переміщувати свій військовий персонал на напрямок Авдіївки, щоб підтримати наступальні дії, попри великі людські втрати.

Раніше ми писали, що в Генштабі оновили дані про втрати РФ.

  • Вас може зацікавити:

На фронті йдуть важкі бої, за добу 82 зіткнення: зведення Генштабу

"Вечного полета": російська ППО збила власний Мі-8 у перші дні війни

Окупанти обстріляли два райони Донеччини: є загиблі і поранені