RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Ударів зазнав історичний центр Одеси, є поранені: наслідки масованої атаки РФ, відео

В понеділок, 6 листопада вночі, ворог вчергове атакував Одесу різними типами ракет та ударними дронами.

Про це повідомили в Силах оборони півдня України.

Читайте також: На війні загинув одесит, сім'ю якого вбила російська ракета: в одну мить втратив дружину, 3-місячну доньку і матір, фото

По Одесі ворог вдарив, ймовірно, "Оніксом" і "Іскандером-М". Влучено у середмістя та по законсервованій промисловій будівлі. Атака ударних дронів типу "Shahed-131/136" була спрямована по припортовій інфраструктурі Одеси. 15 дронів знищено силами протиповітряної оборони. Влучанням пошкоджено складські приміщення, розвантажувальну спецтехніку, автівки із збіжжям. Пожежу ліквідовано.

П'ять місцевих мешканців звернулися по медичну допомогу із різними травмами. Їх госпіталізовано.

На відео, опублікованих у місцевих пабліках, помітно, що житлові будинки в історичному центрі зазнали суттєвих пошкоджень. Постраждало, зокрема, приміщення Одеського художнього музею.

"У будівлі пошкоджено стіни, вибито деякі вікна та скла. Проводяться роботи з обстеження та фіксації пошкодження чергового об'єкта в зоні всесвітньої спадщини ЮНЕСКО", - повідомив голова ОВА Олег Кіпер.

Повідомляється, що у зв'язку з пошкодженням інфраструктури на вулиці Софіївській 6 листопада 2023 року рух трамвайних маршрутів буде змінено.

Нагадаємо, у неділю 5 листопада, російські окупанти обстріляли Одеську область. Використовуючи літаки тактичної авіації, а також кораблі в акваторії Чорного моря, окупанти випустили ракети у бік Одеської та Дніпропетровської областей.


Згодом в Повітряних силах розповіли про наслідки атаки окупантів по Україні.

Росіяни випустили по одній керованій авіаційній ракеті Х-31 та Х59 із повітряного простору окупованої Херсонщини, а також зафіксовано пуск протикорабельної ракети П-800 "Онікс" та балістичної ракети "Іскандер-М" з території окупованого Криму.

Із району мису Чауда в Криму російські терористи запустили 22 ударних БпЛА "Shahed-136/131".

"В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 15 ударних БпЛА “Shahed-136/131” та одну керовану авіаційну ракету Х-59", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у мережі з'явилося відео удару по українських військових 128 окремої гірничо-штурмової бригади ЗСУ із Закарпаття.

  • Вас може зацікавити:

Окупанти обстріляли Україну ракетами: в Одесі пролунали вибухи

На Закарпатті оголосили жалобу за загиблими воїнами-земляками: подробиці трагедії

Окупанти розстріляли полонених нацгвардійців під Запоріжжям: фото та деталі злочину