RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Тільки готівкою $4 мільйони: у головного лісника Рівненщини знайшли незаконні статки, фото і відео

ДБР виявило у депутата Рівненської обласної ради Віталія Суховича, який є також заступником голови Поліського лісового офісу ДСГП "Ліси України", незаконний стан майже 150 мільйонів гривень готівкою, ювелірні вироби, золоті зливки, зброя, три елітні автомобілі та інше майно.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Читайте також: Без зв'язку: до чого призведе корупційний скандал у Держспецзв'язку

"Працівники ДБР виявили у депутата Рівненської обласної ради, який є також заступником голови Поліського лісового офісу ДСГП "Ліси України", незадекларований статок на мільйони доларів. Фігурант до лютого 2023 року обіймав посаду начальника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства. Потім обійняв одну з керівних посад у створеному на його базі Поліському лісовому офісі ДСГП "Ліси України". Працюючи у виконавчій владі та органах місцевого самоврядування, він встиг незаконно збагатитися на мільйони доларів", - йдеться у повідомленні.

У рамках відкритого кримінального провадження було проведено обшуки, у тому числі, в його будинку та робочому місці депутата та членів його сім'ї. У ході слідчих дій виявлено та вилучено лише готівкою понад 4 млн доларів США у різній валюті. Також правоохоронці виявили три елітні автомобілі AUDI Q8, MERCEDES-BENZ GLE 350E, BMW X5, коштовності та дорогий годинник, у тому числі елітної марки Рatek Рhilippe. Виявлено золоті монети, зливки золота, 2 пістолети, автомат Калашнікова з 16 магазинами до нього з патронами.

"Крім того, депутат володів чотирма земельними ділянками в Рівному, де здійснював будівництво котеджів. Ділянки зареєстровані на номінальних осіб, підконтрольних обранцеві. Фігуранту повідомлено про підозру за статтею незаконного збагачення (ст. 368-5 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років”, - додали у пресслужбі.

У мережі оприлюднили інформацію, що фігурантом є Віталій Сухович.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ДБР повідомило про підозру командиру роти охорони Івано-Франківського обласного ТЦК та СП за фіктивне зарахування сімох місцевих футболістів та тренерів на службу до роти охорони.

  • Вас також може зацікавити:

Скандальний ексвійськком із Дніпра переписав на батька квартири та авто на мільйони гривень: подробиці справи

Ще один скандал із ТЦК: на Дніпропетровщині військком "заробив" 350 тисяч доларів, фото і відео

Намагався підкупити командувача військами: під Одесою затримали підприємця