RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Росія била по Україні ракетами, виготовленими в кінці минулого року: фото

Під час масованого обстрілу Києва 2 січня, російські війська застосовували ракети Х-101, вироблені у IV кварталі 2023 року. Але це не означає, що ракетний арсенал РФ вичерпується.

Про це повідомляє Defense Express.

Читайте також: Знищено 10 з 10 "Кинджалів": Залужний розповів про результати роботи ППО під час масової атаки

Наголошується, що редакція видання отримала фотографію збитої ракети Х-101. На ній нанесено серійний номер, який дозволив встановити дату виготовлення. Цей факт може підтвердити думку, що ВКС РФ не били ракетами Україною, тому що треба було накопичити достатню кількість ракет для масштабних обстрілів.

"У РФ змінили маркування ракет. Зазвичай ракета має десятизначний серійний номер, який наноситься на кожну частину ракети. Маркування дозволяло встановити походження компонентів до крилатої ракети. Росіяни ще з січня 2023 року намагаються приховати цю інформацію, зокрема у січні просто затирали болгаркою серійний номер", - йдеться у матеріалі.

Але зараз ситуація змінилася. Ворог намагається ускладнити дешифрування серійного номера.

"Перші шість цифр на ракеті "суцільна абракадабра". Раніше у виробів, виготовлених у 2023 році, номер починався з "315", "263" мали номери ракет, виготовлених після 2020 року. А у збитій ракеті Х-101 є вказівка на 4 квартал 2023 року. Вона "вшита" у загальний номер в цифрі 9. Ймовірно, окупанти пішли на ускладнення, щоб максимально приховати можливе походження комплектуючих, які використовуються для виробництва крилатих ракет для атаки України", - наголошується у повідомленні.

Також наголошується, що застосування ракети, яку виготовили у 4 кварталі 2023 року, не означає, що ракетний арсенал РФ вичерпується. Проте, може демонструвати, що темпи ракетних ударів залежатимуть від обсягів виробництва нових ракет.

Раніше "Апостроф" повідомляв про пошкодження житлового будинку в Харкові внаслідок ракетного удару.

  • Вас також може зацікавити:

Десятки постраждалих, пожежі і розтрощені будинки: Київ оговтується після надпотужної ракетної атаки, фото

Частина Києва залишилася без світла через російську атаку: заява ДТЕК

В Києві влучання і багато поранених: що відомо про наслідки масованого удару РФ