RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Удар росіян по Дніпру: в ДСНС розповіли про наслідки ворожого нападу

Багатоповерховий житловий будинок та приватні автомобілі пошкоджено під час масованої атаки БПЛА на Дніпро.

Про це інформує пресцентр ГУ ДСНС в Дніпропетровській області.

За даними рятувальників, внаслідок атаки Шахедів пошкоджено багатоповерхову житлову будівлю. Ба більше, уламками дронів-камікадзе знищено приватний транспорт. На щастя, обійшлося без жертв серед цивільного населення.

Читайте також: Окупанти обстріляли Україну ракетами: є жертви і поранені

"Надзвичайники врятували 6 людей, з яких двоє дітей. На щастя, загиблих немає. До ліквідації наслідків ворожої атаки по місту залучено 45 рятувальників та 11 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки", - йдеться у повідомленні.

Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак уточнив, що під час повітряної тривоги над регіоном знищили щонайменше 7 дронів-камікадзе. За його словами, сили ППО активно працювали у Дніпровському та Нікопольському районах області.

О 7:31 Сергій Лисак оприлюднив більш актуальну інформацію щодо нічної атаки БПЛА. Очільник ОВА зазначив, що внаслідок ударів дронів у Дніпрі сталося два займання. Вогонь приборкали рятувальники, а загалом у місті пошкоджено освітній заклад, гуртожиток, дві багатоповерхівки, адміністративну будівлю та приватний транспорт.

"Після вечірньої атаки шахедами росіяни взялися за важку артилерію. Вдарили з неї по Нікопольщині. Вночі з пів десятка снарядів поцілили по Червоногригорівській громаді. Людей не зачепило. Інші ж наслідки з'ясовують. Після окупанти скерували на район ще й безпілотник. Його знищили наші оборонці", - додав Лисак у ранковому зведенні.

Командування Повітряних сил інформує, що в ніч проти 7 січня росіяни запустили в бік України 28 ударних дронів-камікадзе Shahed. Пуски БПЛА здійснювалися з району Приморсько-Ахтарська. Сили ППО активно працювали у межах Запорізької, Миколаївської, Одеської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Вінницької та Черкаської областей, а бійцям вдалося знищити 21 із 28 дронів-камікадзе.

Раніше ми розповідали, що 11 людей загинули внаслідок ударів ЗС РФ по Покровському району.

Вас може зацікавити:

Скільки снарядів використовують Росія і Україна: інфографіка

Росія вдарила "шахедами" з півночі: сили ППО відпрацювали на "відмінно"

Окупанти обстріляли Донеччину: серед цивільних є загиблі і поранені