RU  UA

Чим відрізняються обстріли 23 січня від попередніх: авіаексперт відповів

Російська атака, яка сталася сьогодні, відрізняється від минулих тим, що процент "балістики" став максимальним за весь час. Це говорить про те, що у РФ вкрай не вистачає крилатих ракет.

Таку думку в ефірі Апостроф TV висловив екс-інженер з випробувань конструкторського бюро "Антонов", авіаційний експерт Костянтин Криволап.

За його словами, вагомість логістики була за рахунок С-300 та С-300, яких росіяни виробили дуже багато. Але вони не точні й жодного стосунку до ураження військових цілей не мають. "Це виключно терористична зброя", - підкреслив експерт.

Читайте: Ранковий удар по Україні: всі подробиці про жертв і поранених у Києві, Харкові та Павлограді

Також окупанти запускають ракети Х-22 з перших радянських ракетоносців Ту-22М3 з точністю плюс-мінус один кілометр й можуть вражати тільки цивільні цілі.

"Щось в них не літали "Калібри", хоча вони з вечора вийшли в море. І "Шахедів" дуже обмежена кількість. Це наштовхує на таку думку, що чогось в них не вистачає. Але однозначно це те, що запас дійшов до якоїсь межі", - зазначив Костянтин Криволап.

Росіяни здатні виробляти "Кинджали" та "Іскандер-М" й сьогоднішній залп "Іскандерів" - це двомісячний їх запас по можливостям виготовлення, - розповів авіаінженер, додавши, що у цих ракетах використовуються чіпи компанії Texas Instruments.

"Може в них ці запаси закінчилися, може вони не можуть замінити ці мікрочіпи. Поки не зрозуміло. Але по факту ми бачимо, що інтервал між атаками збільшився, кількість ракет зменшується, кількість крилатих ракет і точних балістичних ракет зменшується, збільшується кількість "дурних" ракет Х-22 ще з радянських часів, і використовуються зенітні ракети, які не пристосовані для запуску по землі", - резюмував він.

Нагадаємо, в мережі з'явилося відео з харківського розплідника лабрадорів під час російської ракетної атаки на місто.

  • Читайте також:

Зруйновано санаторну школу та під'їзд житлового будинку: фото і відео наслідків удару по Харкову та області

В радіусі 200 метрів вибило всі вікна: жахливі кадри зруйнованої багатоповерхівки в Харкові

"Це були найманці": пропаганда РФ цинічно бреше про удари по мирних українцях