RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Харкові, Полтаві і Кременчуці прогриміли вибухи: що відомо

У суботу увечері, 27 січня, ЗС РФ завдали ракетних ударів по Україні.

"Апостроф" в одному матеріалі зібрав усю актуальну інформацію.

Повітряну тривогу у більшості регіонів оголосили в період з 19:57 до 20:01. Перші вибухи пролунали у Харкові, Полтаві та Кременчуці.

Читайте також: В лікарні померла дівчинка, що впала в кому після удару росіян по Харківщині

О 19:59 командування Повітряних сил попередило про те, що на Кременчук летять російські ракети. За кілька хвилин з'явилося попередження про загрозу балістичних ударів для областей, у яких раніше оголосили повітряну тривогу.

"Ракети зі сходу! Полтава, Кременчук!" - о 20:03 з'явилося нове попередження для мешканців Полтавської області.

Перші вибухи у Кременчуці, за даними місцевих пабліків, пролунали о 20:01. Повторні вибухи місцеві мешканці чули о 20:06.

О 20:06 пресслужба Полтавської ОВА підтвердила інформацію про вибухи у регіоні та закликала містян перебувати в укриттях до відбою повітряної тривоги. Згодом очільник ОВА Філіп Пронін розповів, що у регіоні активно працювала ППО, однак зафіксовано влучання у промисловий об'єкт на території Кременчуцького району, що спричинило пожежу.

"Інформація про постраждалих уточнюється. На місці працюють всі відповідні служби. Ворог обовʼязково буде покараний!" - додав Пронін.

О 20:05 кореспонденти "Суспільного" проінформували про звуки вибухів у Полтаві. Повторні вибухи пролунали в обласному центрі о 20:09.

Під час вечірньої атаки ЗС РФ також завдали ударів по Харкову. О 20:00 мер Ігор Терехов підтвердив інформацію про вибухи в обласному центрі. За хвилину, о 20:01, очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов закликав мешканців Харкова та регіону перебувати в укриттях, оскільки росіяни атакують область.

Моніторинговий Telegram-канал Monitor зазначив, що ЗС РФ атакували Україну балістичними ракетами "Іскандер". Пуски здійснювалися з території Бєлгородської області.

Раніше ми розповідали, що окупанти вдарили по багатоповерхівці у Куп’янську.

Вас може зацікавити:

Росіяни вдарили по комунальниках і будинках у Херсоні: є жертви

Росія вночі завдала удару по Харкову: що відомо

Зруйновано санаторну школу та під'їзд житлового будинку: фото і відео наслідків удару по Харкову та області