RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Польський міністр перепросив за інцидент з українським зерном: це неправильна форма протесту

Міністр Польщі перепросив за скандал, коли польські протестувальники на кордоні з Україною зривали пломби з українських вантажівок, та висипали зерно на дорогу - він назвав це "неправильною формою протесту".

Слова міністра сільського господарства Польщі Чеслава Секерського процитувала пресслужба Міністерства сільського господарства та сільського розвитку Польщі.

"На мій погляд, це неправильна форма протесту, але її часто використовують фермери різних країн. Фермери не стримали своїх емоцій, але варто пам’ятати, що вони перебувають у дуже складній економічній ситуації. Напередодні весняно-польових робіт у них немає грошей на закупівлю добрив та засобів захисту рослин. Важко не зрозуміти їхній відчай", - йдеться у заяві.

Він наголосив, що не підтримує подібні методи та надає перевагу діалогу та прямій розмові, як найкращій формі розв'язання складних проблем.

Читайте також: Напад на фури з зерном: польська поліція взялася за справу

"Від імені польських фермерів я прошу вибачення за такий акт відчаю та прошу розуміння їхньої надзвичайно складної ситуації. Ми ведемо технічні переговори з Міністерством сільського господарства України, під час яких хочемо визначити умови торгівлі, які б обмежили надходження товарів, які порушують стабільність агропродовольчих ринків", - наголосив польський міністр.

Він також прокоментував реакцію української влади, назвавши її "не зовсім стриманою". Зокрема, він відзначив форму виступу заступника міністра економіки, а раніше мера Львова, які "були надто різкими". Інші українські політики теж "надто емоційно надавали інформацію".

"Я розумію спротив української влади щодо труднощів з експортом сільськогосподарської продукції. Я також усвідомлюю, що торгівля йде в обидві сторони, і ми також експортуємо в Україну", - зазначив Секерський.

Нагадаємо, у неділю, 11 лютого, польські протестувальники на пункті пропуску "Ягодин-Дорогуськ", болгаркою зрізали тенти українських вантажівок та висипали зерно на дорогу.

Раніше ми розповідали, що польські фермери заблокували пункт "Шегині".

Вас також може зацікавити:

Жест доброї волі? Рух вантажівок на кордоні з Україною відновлено

Привіт польським страйкарям: в "Укрзалізниці" розкрили деталі історичного рейсу з вантажівками, відео

Поляки знову погрожують блокадою кордону: що каже влада