RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Росіяни вдарили по Хмельниччині, на Київщині лунали вибухи: що відомо на наслідки атаки дронів

У неділю вранці, 25 лютого, російські окупанти атакували групами "шахедів" територію України. Вибухи чули у Київській, Дніпропетровській та Хмельницькій областях. ППО збили 16 таких дронів.

Про це повідомляє Київська обласна військова адміністрація (ОВА) на своєму каналі у Telegram.

Читайте також: Росіяни поцілили по будинку в Дніпрі: тіла людей знайшли під завалами

Оновлено: Повітряні сили ЗСУ заявили про знищення 16 ударних БПЛА типу "Shahed", які загарбники запустили з Приморсько-Ахтарська на території РФ та з мису Чауда окупованого Криму.

"В результаті протиповітряного бою мобільними вогневими групами Сил оборони, зенітними ракетними підрозділами та авіацією Повітряних Сил знищено 16 "шахедів" у межах Полтавської, Київської, Хмельницької, Миколаївської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської областей", - йдеться у повідомленні.

Фото: t.me/kpszsu

О 05:29 Київська ОВА написала, що в області зафіксовано рух російських безпілотників типу "Shahed-131/136". У регіоні працюють українські сили протиповітряної оборони.

Крім того, вибухи було чутно у Хмельницькому районі, про що заявив перший заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Cергій Тюрін на своїй сторінці у Facebook близько о 06:30.

"Ворог знову завдав удару по Хмельниччині. У Хмельницькому районі було чутно вибухи. Прохання до усіх зберігати інформаційну тишу, допоки працюють усі відповідні служби. Деталі згодом", - написав він.

Також під ворожим ударом опинився Нікопольський район Дніпропетровської області.

"Агресор скерував дрон-камікадзе на райцентр. Пошкоджена господарська споруда. Загиблих і постраждалих немає", - написав у Telegram глава Дніпропетровської ОДА (ОВА) Сергій Лисак.

Також він зазначив, що вночі бійці ПвК "Схід" збили російський безпілотник у Новомосковському районі.

За даними Повітряних сил ЗСУ в Telegram, Росія атакувала Україну багатьма групами дронів-камікадзе.

Зокрема, о 05:43 група БПЛА спостерігалися на межі Полтавської, Черкаської областей у північно-західному напрямку, а також в районі Канівського водосховища на Київщині.

Також о 07:14 група "шахедів" була помічена у Київській області, але вже о 07:33 Повітряні сили оголосили відбій загрози.

Нагадаємо, у ніч на 22 лютого Повітряні сили України знищили вісім ударних БПЛА типу "Shahed-136/131".

  • Вас може зацікавити:

Росія завдала ударів по Одесі та Дніпру - є жертви: фото і відео

Загинула ціла родина і рідня з Києва: з’явилися нові дані про обстріл ворогом Сумщини, фото

Росіяни обстріляли Сумщину: в пожежі загинули люди, фото