RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

СБУ повідомила про підозру пропагандистці Симоньян

Служба безпеки України повідомили про підозру Маргариті Симоньян, яка закликала вбивати українських дітей – задокументовано нові злочини російської пропагандистки.

Про це повідомляє СБУ у Telegram-каналі.

Згідно з інформацією Симоньян була однією із перших, хто підтримав повномасштабне російське вторгнення та воєнні злочини російських окупантів.

У власному Telegram-каналі, а також на російському телебаченні фігурантка регулярно поширює російські наративи. Зокрема, йдеться про її регулярну участь у передачах ще одного ворожого пропагандиста Володимира Соловйова.

Читайте також: США та Британія заявили про загрозу терактів у Москві: у Симоньян істерика

Серед останніх зафіксованих злочинів – публічні заклики Симоньян до масового вбивства українських дітей у грудні 2023 року. Тоді вона публічно закликала до фізичного знищення патріотично налаштованої частини українського народу – жителів західних регіонів України.

Крім того, російська пропагандистка неодноразово пропагувала продовження ракетно-бомбових ударів по цивільній інфраструктурі України.

Своєю чергою у Telegram-каналі Офісу Генерального прокурора наголосили, що головному редактору телеканалу Russia today, Маргариті Симоньян інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, пропаганду війни, виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікацію її учасників та публічні заклики до геноциду (2 ст. 110, ст. 436, ч. 3 ст. 436-2 та ч. 2 ст. 442 КК України).

Оскільки злочинниця приховується від правосуддя на території рф, продовжуються комплексні заходи для її притягнення до відповідальності.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що БПЛА атакував комбінат в РФ.

  • Вас також може зацікавити:

"Бавовна" не припиняється: під Бєлгородом запалав військовий шпиталь, відео

Москва палає: на НПЗ "Газпромнєфті" спалахнула потужна пожежа, відео

В Росії знов палає: фото і відео потужної "бавовни" в Абакані