RU  UA

"М’ясо проти заліза ніколи не перемагає": в Україні оцінили військовий потенціал Росії

На цьому етапі війни росіянам не потрібна загальна мобілізація, оскільки вони змінюють тактику та накопичують бойовий потенціал, щомісяця мобілізуючи до 30 тисяч осіб.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Роман Світан.

Читайте також: Затримання перетворились на бізнес: що творять росіяни на окупованій Херсонщині

"Зараз не зрозуміло для чого росіянам мобілізація. Та система рекрутингу, яка зараз існує, збоїв не дає - щомісяця вони залучають 30 тисяч контрактників. Перша мобілізація 300 тисяч мобіків була невдалою, вони були погано підготовлені, переважно годилися на копання окопів і багато хто з них повернувся убитими і пораненими. Тому, навряд чи мобілізаційний механізм буде запущено”, - сказав Світан.

За його словами, зараз росіяни залучають понад 300 тисяч нових солдатів на рік, що дає змогу підтримувати баланс на лінії фронту.

"Нам потрібно відповідати збільшенням кількості боєприпасів. М’ясо проти заліза ніколи не перемагає. Росіяни виходять з зимової наступальної операції та переходять в режим накопичення. Проте на певних ділянках фронту наступальні дії продовжуються", - зазначив експерт.

Він додав, що наразі росіяни вивели на поля техніку, інколи виходять батальйони танків. Це можна розцінювати як наступальні дії, але меншими силами, ніж узимку.

"Протягом пів року росіяни Калібрами не працювали, оскільки до Севастополя досягають наші ракети. Тепер вони розвернули службу заряджання ракет в Новоросійську. Це дає їм можливість поновити ракетні обстріли, в тому числі масові - до 50 ракет за раз", - сказав Савітан. .

Зараз у росіян приблизно стільки літаків, як на початку вторгнення. Вони відновлюють втрати в літаках. Проте втрати льотного складу відновити набагато важче.

"Українські пілоти вже відпрацьовують пілотаж на -16. Потрібно близько 3 місяців інтенсивної льотної підготовки. Можливо перші готові пілоти з’являться у нас в травні-червні. Проте питання в тому, коли будуть передані самі літаки. Можливо перші ланки з’являться в середині літа. Основні оборонні підприємства Росії знаходяться за Уралом. Тому, триває робота за збільшення радіуса дії дронів. Зокрема можливе переобладнання невеликих літаків на безпілотний політ. Таких списаних літаків в Європі є тисячі. Можливо, саме приліт таких літаків ми спостерігали в Татарстані", - вказав Світан.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія може завдати нового масованого удару по Україні.

  • Вас також може зацікавити:

На Херсонщині росіяни влучили у порт і торговельний центр

На Херсонщині росіяни обстріляли авто з цивільними: двоє людей загинуло

ЗСУ ліквідували російських окупантів, які зібралися біля праху Суворова: цікаві подробиці