RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Закривавлений одяг і документи: відео затримання підозрюваних у вбивстві патрульного на Вінничині

Підозрювані у розстрілі поліцейських у Вінницькій області було затримано внаслідок складної та успішної поліцейської операції. Вони ховалися у занедбаній будівлі на території Одеської області та хотіли втекти за кордон України.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

Читайте також: Вбивство поліцейського на Вінничині: що кажуть про нападників у ЗСУ

"Всі сили і підрозділи поліції були задіяні до розкриття злочину і встановлення місцезнаходження нападників. В результаті складної та успішної поліцейської операції нападники були затримані. Вони переховувались у покинутій будівлі на території Одеської області і мали намір виїхати за кордон України", - йдеться у повідомленні.

Затримані називають мотивом нападу на поліцейських те, що вони перевозили бойові гранати. Проте, чи це так, встановлює слідство. Також разом зі співробітниками Служби безпеки України перевіряється їхня причетність до діяльності диверсійно-розвідувальних груп.

Нагадаємо, 20 квітня у Гайсинському районі Вінницької області нападники відкрили вогонь по поліцейських, які зупинили їхній автомобіль для перевірки. 20-річний поліцейський загинув на місці пригоди. Захищаючи партнера, він встиг зробити постріли і поранити старшого з них. Другого поліцейського було поранено та госпіталізовано.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів поліцейські розшукали автомобіль зловмисників. В автомобілі були зафіксовані сліди крові, які свідчили про те, що один з нападників був поранений. Також поліцейські вилучили скривавлений одяг, взуття фігурантів, документи та інші речові докази.

"Розслідування проводиться в межах відкритих кримінальних проваджень: за ст. 348 Кримінального кодексу України - Вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків та ч.1 ст. 263 - Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону. Вирішується питання щодо оголошення затриманим особами про підозру та обрання запобіжних заходів. Санкція статті передбачає покарання до довічного позбавлення волі", - додали в пресслужбі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на Одещині затримали підозрюваних у скоєнні цього злочину.

  • Вас може зацікавити:

Розстріл поліцейського на Вінниччині: що виявили в автівці злочинців

Підозрювані - батько та син: нові деталі вбивства поліцейського на Вінничині та відео з бодікамери

В Житомирі сталася стрілянина, чоловік дістав поранення