RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Росія завдала масованого удару по Україні: де лунали вибухи

В ніч на 27 квітня ЗС РФ завдали масованого ракетного удару по Україні.

"Апостроф" зібрав в одному матеріалі усю актуальну інформацію.

Масований обстріл розпочався ще увечері 26 квітня. Ворог застосував для ударів по регіону крилати ракети, які, ймовірно, випустили з Чорного моря, та аеробалістичні Х-47М2 "Кинджал".

Читайте також: Ворог ударив дроном по автівці на Харківщині: жахливі наслідки атаки

Вже вночі, 27 квітня, у небо в Росії піднялися стратегічні бомбардувальники Ту-95МС, які здійснили масований пуск крилатих ракет у напрямку українських міст. Згодом командування Повітряних сил попередило про пуски швидкісних цілей, ймовірно, аеробалістичних "Кинджалів". Російські військкори стверджували, що Україну також атакували ракетами Х-22/Х-32, які випустили дальні бомбардувальники Ту-22М3.

Під час повітряної тривоги вибухи пролунали у кількох регіонах країни - Львівській, Дніпропетровській та Харківській областях. Після вибухів мешканці у соціальних мережах інформували про сильне задимлення. Також мешканці Львівської та Дніпропетровської областей поскаржилися на проблеми з електропостачанням.

Очільник Херсонської міської військової адміністрації Роман Мрочко о 6:40 повідомив про масований обстріл правобережної частини регіону. Він закликав містян негайно перейти в укриття, оскільки ЗС РФ ведуть вогонь з лівого берега Дніпра.

Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак зазначив, що в небі над регіоном знищили 13 російських ракет. У Дніпровському та Криворізькому районах пошкоджені енергетичні об'єкти, внаслідок чого сталося кілька займань.

"Поранений 39-річний чоловік. Його госпіталізували в стані середньої тяжкості. Є перебої з водопостачанням на Криворіжжі", - додав Лисак.

Командування Повітряних сил не уточнювало, по яким саме об'єктам ЗС РФ двічі завдали ударів аеробалістичними ракетами Х-47М2 "Кинджал". Через масований обстріл України Польша підіймала у повітря свою бойову авіацію.

"Активізувалася польська та союзницька авіація, що може призвести до підвищення рівня шуму, особливо у південно-східній частині Польщі. Розпочато всі необхідні процедури для забезпечення безпеки нашого повітряного простору", - йшлося у повідомленні польського командування.

Раніше ми розповідали, що російська ракета встромилась у землю біля будинку на Київщині.

Вас може зацікавити:

Росіяни перетворили Вугледар у місто-привид. Фото

На Дніпропетровщині вдвічі зросло число постраждалих: фото наслідків удару

Удар по телевежі у Харкові: поліція показала жахливі фото з місця атаки