RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

У Харкові ворог влучив ракетами у лікарню: фото і відео

ЗС РФ вночі завдали ракетного удару по лікарні у Харкові, у якій на момент обстрілу перебували 60 пацієнтів.

Про це інформує пресслужба поліції регіону.

За даними силовиків, ЗС РФ завдали ракетного удару по Харкову близько 00:30. Ворог випустив дві ракети по Салтівському району, які влучили на території медичного закладу.

Читайте також: Росія завдала масованого удару по Україні: де лунали вибухи

На місце події оперативно прибули правоохоронці та екстрені служби, які встановили, що внаслідок обстрілу уламкові поранення дістала пацієнтка 1970 року народження. На момент обстрілу у приміщенні медичного закладу перебували 60 пацієнтів та п'ять працівників установи.

"Внаслідок обстрілу пошкоджені будівля медзакладу, яка не експлуатувалась, харчоблок і корпус, в якому на момент прильоту перебувало 60 пацієнтів та п’ять працівників лікарні. Пацієнтів з потрощених приміщень перевели в інші корпуси. За попередніми висновками фахівців вибухотехнічної служби, росіяни обстріляли медзаклад з С-300", - йдеться у повідомленні поліції.

Очільник Харківської ОВА Олег Сигєгубов підтвердив, що ЗС РФ завдали удару по території медичного закладу. Однак о 1:23 посадовець інформував, що поранених внаслідок обстрілу немає.

Мер міста Ігор Терехов о 6:58 уточнив, що у медичному закладі на момент обстрілу перебувало більше 1000 осіб - 900 пацієнтів і дві з половиною сотні персоналу.

"На щастя, ракети влучили у землю, а не у корпуси медзакладу - в іншому випадку важко уявити кількість загиблих та постраждалих. Є одна поранена людина, ступінь - легкий. Щодо руйнувань - від вибухової хвилі постраждало кілька будівель: вибиті шибки, пошкоджені дахи, лінії електропередач, водогін та інші інженерні комунікації", - продовжив Терехов та додав, що екстрені служби ліквідовують наслідки нічного обстрілу.

Раніше ми розповідали, що російська ракета встромилась у землю біля будинку на Київщині.

Вас може зацікавити:

Росіяни перетворили Вугледар у місто-привид. Фото

На Дніпропетровщині вдвічі зросло число постраждалих: фото наслідків удару

Удар по телевежі у Харкові: поліція показала жахливі фото з місця атаки