RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Воєнний злочин в чистому вигляді: момент удару касетними боєприпасами по Одесі показали на відео

Російська атака на Одесу, яку ворог здійснив 29 квітня, що призвела до великої кількості жертв та загиблих, була завдана балістичною ракетою "Іскандер" із касетним боєзарядом – це свідчить про те що ворог цілеспрямовано нехтує усіма нормами міжнародного гуманітарного права.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора в офіційному Telegram-каналі, а також генеральний прокурор Андрій Костін в соцмережі X.

Читайте також: "Уроди, тварі, нелюди, паскуди!": мер Одеси різко відреагував на атаку по Одесі

В повідомленні зауважено, що вчорашній обстріл Одеси, 29 квітня, свідчить про те, що Росія цинічно нехтує усіма нормами міжнародного гуманітарного права:

"Росія цинічно нехтує усіма нормами міжнародного гуманітарного права. Вчора ввечері ворог підступно атакував Одесу. П’ятеро людей загинуло, понад 30 було травмовано. Серед постраждалих двоє дітей та вагітна жінка. П’ятеро поранених у вкрай важкому стані".

Офіс Генпрокурора наголошує, що Росія здійснила атаку, використовуючи балістичну ракету "Іскандер" із касетним боєзарядом, що діє невибірково, охоплюючи великий радіус для ураження:

"Це невибіркова зброя, використання якої може призвести до значних жертв серед цивільного населення. В радіусі 1,5 км від місця обстрілу вилучено металеві фрагменти та уламки ракети. Слідство має підстави вважати, що рішення про використання саме такої зброї було ухвалено офіцерами зс рф свідомо, аби вбити якнайбільше мирних українців".

Офіс Генерального прокурора додає, що розслідування триває: "Знайдемо та покараємо тих, хто віддає злочинні накази про обстріли мирних українських міст".

Офіс генпрокурора опублікував відео з моментом обстрілу, який вдалося зафіксувати на камеру, а також кілька фото з наслідками удару.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Одесі зросла кількість вбитих росіянами.

  • Вас також може зацікавити:

Пожежу в "замку Гаррі Поттера" в Одесі ліквідували: наслідки російського терору. Фото

В Одесі зросла кількість вбитих росіянами: що відомо на ранок

У халаті повезли до лікарні: під час обстрілу Одеси постраждав екснардеп і "регіонал"