RU  UA  EN

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 липня

Всі новини

Пальне за "бронь": яку схему вигадав представник ТЦК в Одесі

На Одещині викрили працівника одного з ТЦК, який за видачу довідки про відстрочку від мобілізації, вимагав у чоловіка 300 літрів пального або вартість зазначеного обсягу пального у грошовому еквіваленті. За відмову погрожував відправленням до зони бойових дій.

Про це повідомляє пресслужба ГУ Національної поліції на Одещині.

Читайте також: Плював і лаявся на поліцейських: у Києві затримали відомого "авторитета", відео

"Правоохоронці встановили, що службова особа територіального центру комплектування та соціальної підтримки вимагає з жителя Подільського району винагороду за сприяння у видачі довідки про бронювання від мобілізації. Зловмисник хотів отримати 300 літрів пального або вартість вказаного об’єму пального у грошовому еквіваленті, а у разі відмови погрожував відправленням в зону бойових дій", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що правопорушника затримали під час оборудки: він передав заздалегідь підготовлене ним тимчасове посвідчення військовозобов’язаного і отримав за цю "послугу" гроші в сумі 15 тисяч гривень.

"Слід зазначити, що громадянин, якому військовий створював штучні перешкоди та вимагав винагороду, працює на підприємстві критичної інфраструктури і мав законне право на відстрочку від призову на військову службу за мобілізацією. Проте, зловмисник переконував чоловіка, що видача цієї довідки залежить саме від нього. Слідчі повідомили фігуранту про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди. Цей злочин кваліфікується за частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. За клопотанням поліцейських суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають", - розповів начальник Подільського районного управління поліції Олег Жуковський.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в одному з районів Києва пролунав потужний вибух, внаслідок якого постраждали громадяни.

  • Вас також може зацікавити:

Сотня гранат і тисячі набоїв: у нападників на поліцейських на Вінниччині виявили зброю

Під Києвом авто з пасажирами на швидкості влетіло у вантажівку: відео моменту смертельної ДТП

Страшна знахідка: у Києві бойова частина ракети стирчала із землі. Фото