RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

16 червня

Всі новини

Українська армія почала контрнаступ на Харківщині

Сили оборони України зупинили російські війська на Харківському напряміку та проводять контрнаступальні дії.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Росіяни завдали ударів по Куп’янському району, є загиблі та багато поранених

"Обстановка складна. Сили оборони продовжують оборонятись на сході та півдні нашої держави, наносять вогневе ураження противнику. Основні дії відбуваються на Харківщині, Донеччині. Що стосується Харківського напрямку - противник веде наступальні операції з метою створення буферної зони. Наразі ворог зупинений, ситуація контрольована, проводяться контрнаступальні дії. Окупанти проводять наступальні дії також на сході Харківщини, планують зі сходу обійти місто Куп’янськ, але успіху не мають. Жорсткі бойові дії тривають практично вздовж всієї лінії фронту", - розповів представник Головного оперативного управління Генерального штабу ЗС України полковник Ігор Прохоренко.

За його словами, Сили оборони завдають загарбникові важких втрат, активно працює наша артилерія, безпілотні системи, задіяна авіація.

"На Сумщині й Чернігівщині ситуація контрольована. Ворог накопичує війська на території рф, щодня завдає по прикордонних населених пунктах авіаційних та артилерійських ударів, застосовує БПЛА. Намагається знищити об’єкти критичної інфраструктури, атакує ракетами та "шахедами". Сили оборони знають про плани ворога та роблять все, щоб їх зірвати. Вживаються заходи, щодо виділення резервів та засобів вогневого ураження з метою перехоплення ініціативи на полі бою", - підкреслив Прохоренко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що росіяни вдарили по базі відпочинку під Харковом.

  • Вас також може зацікавити:

Росія вдарила по Вовчанській громаді: одна людина загинула, багато постраждалих

Вовчанськ перетворено у руїни: як зараз виглядає місто з висоти пташиного польоту

У Харкові "приліт" по приватних будинках: що відомо про наслідки