RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

СБУ затримала двох блогерів, які знімали позиції ЗСУ на Харківщині

СБУ затримала двох блогерів, які розповсюджували у соцмережах локацію бойових позицій та переміщення Сил оборони в Куп'янському районі Харківської області.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Читайте також: В Рівному затримали агента ФСБ, який готував ракетні удари і шпигував за ЗСУ. Фото

"Служба безпеки затримала двох блогерів, які поширювали у соцмережах локації бойових позицій та переміщення Сил оборони. Один з фігурантів проживає в Запоріжжі та адмініструє власний Телеграм-канал з аудиторією майже 140 тисяч користувачів. Для "розкручування" інформресурсу чоловік опублікував відео, на якому було видно розташування вогневої позиції ЗСУ в Куп’янському районі Харківщини", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що він також оприлюднив у своєму Телеграм-каналі відеозапис, де видно оборонні лінії українських військ у районі Роботиного на Запоріжжі.

"Крім того, блогер "залив" трансляцію переміщення бронетехніки та артсистем в одному із регіонів України. Співробітники СБУ затримали фігуранта на гарячому, коли він збирався викласти у мережу нову «порцію» забороненого контенту. Завдяки оперативному реагуванню Служби безпеки було завчасно проведено комплексні заходи для убезпечення локацій українських захисників", - зазначено в повідомленні.

А іншим фігурантом виявився мешканець Вінниччини, який відзняв політ бойового гелікоптера ЗСУ і виклав відповідне відео з прив’язкою до геолокації в Facebook.

"Потім він намагався "розігнати" відеозйомку в місцевих Телеграм-каналах для популяризації власної сторінки у соцмережі. Співробітники СБУ своєчасно викрили фігуранта і запобігли поширенню забороненого контенту. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманим про підозру за ч. 1 та ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї в Україну, рух або розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості). Триває розслідування. Зловмисникам загрожує до 8 років тюрми", - додали в пресслужбі.