RU  UA  EN

Четвер, 27 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

Нові "м'ясні" штурми окупантів та удари по мирних українцях: яка ситуація на передовій 22 червня

Російські загарбники продовжують спроби наступу на деяких ділянках фронту. За минулу добу відбулося 141 бойове зіткнення.

Про це повідомляє 22 червня Генштаб ЗСУ.

За минулу добу ворог завдав по позиціях Сил оборони та по мирних мешканцях 4 ракетні удари із застосуванням 6 ракет, 62 авіаційні удари із застосуванням 91 КАБ, здійснив понад 3600 обстрілів, в тому числі 112 із реактивних систем залпового вогню, завдав 1150 ударів дронами-камікадзе.

Своєю чергою українські бійці влучили у 4 місця скупчення окупантів, у чотири райони зосередження озброєння та військової техніки, 3 пункти управління та одну артустановку. За добу армія РФ втратила 1110 осіб і багато техніки.

Вночі ворог завдав удару по Україні 16 ракетами повітряного, морського та наземного базування, а також 13 "шахедами". ППО збила 7 крилатих ракет Х-101/Х-555; 4 крилаті ракети "Калібр", крилату ракету "Іскандер-К" та всі запущені росіянами "шахеди".

22 червня відбулося 53 бойові зіткнення. Ворог скинув на позиції української армії 19 КАБів, понад 600 разів обстріляв позиції наших військ та населені пункти.

На Куп’янському напрямку ворог атакував в районах Степової Новоселівки, М’ясожарівки та Стельмахівки. Шість спроб наступу окупантів відбито, ще у двох місцях тривають бої.

На Сіверському напрямку росіяни 13 разів намагались вибити українських бійців із позицій поблизу Верхньокам’янського, Спірного та Роздолівки. Сім атак російських відбито, бої тривають.

На Краматорському напрямку окупанти продовжують спроби просунутись в напрямку Часового Яру. Також Сили оборони стримують ворога на напрямку Горлівка – Торецьк.

На Покровському напрямку ЗСУ не дають російським військам просунутись вперед. Ворог продовжує атакувати у районі Новоолександрівки, Воздвиженки, Євгенівки, Сокола, Новоселівки Першої та Новопокровська. Дев’ять атак відбито.

На Курахівському напрямку відбито ворожі атаки поблизу Георгіївки та Парасковіївки.

На Времівському напрямку відбито атаку біля Старомайорського, ще один бій триває неподалік Водяного.

На Оріхівському напрямку Сили оборони відбили штурм росіян у районі Роботиного. Бої тривають поблизу Малої Токмачки та Кам’янського.

Як повідомляв "Апостроф", в Івано-Франківську у результаті масованої атаки 22 червня пошкоджено національний університет нафти і газу, а також понад 10 будинків.