RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

У Повітряних силах ЗСУ розповіли про новий хід росіян з ударом по Україні

У Повітряних силах ЗСУ розповіли про новий хід російських окупантів, на який вони пішли, завдавши чергового повітряного удару по Україні.

Зокрема, 24 червня в ефірі подкасту Української правди речник ПС ЗСУ Ілля Євлаш відповів на запитання ведучого щодо російського удару крилатими ракетами «Калібр» з акваторії Азовського моря, який був завданий 23 червня.

«Так певним чином це було дещо нове, оскільки росіяни не так часто застосовують своє озброєння з акваторії саме Азовського моря. Раніше там поблизу вони використовували Ту-22, який був збитий, до речі, нашими Силами оборони. Але от саме це був новий хід з їхньої сторони», — зазначив Євлаш.

Водночас, як підкреслив речник ПС ЗСУ, на третьому році повномасштабної війни з Російською Федерацією українські військові звикли до будь-якого розвитку подій.

«Росіяни проявляють певним чином винахідливість, кмітливість, вони також розвиваються, шукають нові шляхи, як можна десь зненацька, наприклад, застати нас і щоб досягнути своїх цілей. Проте ми також маневруємо, використовуємо нестандартний підхід, тактику, виходячи з тих наявних сил і засобів, які є в розпорядженні Повітряних сил», — зазначив Євлаш.

При цьому варто зазначити, що речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук зранку 24 червня спростував інформацію про те, що росіяни стріляли 23 червня «Калібрами» саме з Азовського моря. За даними Плетенчука, росіяни тоді завдали удару «Калібрами» з підводного човна з Чорного моря.