RU  UA  EN

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 липня

Всі новини

В тимчасово окупованому Криму лунали вибухи, супутникові знімки фіксували пожежу

Вночі, 23 червня, в тимчасово окупованому Криму продовжувало вибухати – росіяни повідомляли про нібито ракетну атаку, вибухи лунали в кількох населених пунктах, супутникові знімки підтверджують пожежу біля російських об’єктів.

Матеріал підготував "Апостроф".

Про вибухи в тимчасово окупованому Криму почали повідомляти ще в неділю ввечері, 23 червня. Спочатку повідомляли про вибухи в Заозерному, Євпаторії та Донузлаві – тоді їх нарахували близько восьми.


"Кримський вітер" повідомляв, що в Євпаторії після цього фіксували рух машин швидкої допомоги. А також пізніше помічали активний рух швидких в бік села Вітине.

В районі Молочного повідомляли про проліт об’єкта над будинками, чули гучний гуркіт. Пізніше "Кримський вітер", посилаючись на підписників каналу, писав про пожежу на полі та військовій частині у районі Молочного. Зауважується, що прилетіти могло у військову частину між Молочним і Уютним.

В мережі також показали відео пожежі у військовій частині, яку було видно з Євпаторії.


Вибухи також фіксували в районі Чорноморського і Міжводного (до 3-5 вибухів).

О 22: 16 писали про ймовірне влучання в рада або поряд з ним у селі Вітине Сакського району. Пізніше показали фотографію ймовірної пожежі.

"Кримський вітер", посилаючись на OSINT, підтвердив виникнення пожежі у Вітине.

Вже о 00:26 моніторингова група каналу "Кримський вітер" підтвердив пожежі у Вітине, посилаючись на супутникові знімки.

"Супутники відзначають два осередки пожежі біля російського 40-го окремого командно-вимірювального комплексу (Центр дальнього космічного зв'язку, НІП-16, військова частина 81415)", – йдеться у повідомленні.

В Telegram-каналі "Крим.Реалії" також писали про нічні вибухи в Криму, зауважуючи, що у районі села Вітине розташована станція контролю за космічним простором, по якій вже прилітало у грудні 2023 року. А в районі Молочного і Уютного раніше були атаковані російські сили ППО.

Речник УДА Братчук повідомив, що супутник NASA зафіксував масштабні пожежі на території 40-го окремого командно-вимірювального комплексу в селі Вітине в окупованому Криму – частина також відома як Центр далекого космічного зв'язку.

Читайте також в "Апостроф", як в Краснодарському краю Росії чергова нафтобаза потрапила під атаку безпілотників.