RU  UA  EN

Понеділок, 8 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Новини

8 липня

7 липня

Всі новини

В Одесі викрили жіночу агентурну групу ФСБ

У Одесі затримали групу коригувальниць ракетних ударів, які працювали на ФСБ. Це три дівчини, працівниця кав'ярні, яким від 19 до 23 років.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Дівчата допомагали російським спецслужбам у підготовці масованого удару по військовій інфраструктурі Одеси, встановлюючи координати під виглядом прогулянок.

"У разі виявлення "потрібного" об’єкта, агентки фотографувались на його фоні, зокрема робили селфі з прив’язкою до місцевості. Найбільше ворога цікавили локації військкоматів та медустанов, де проходять лікування українські захисники, позиції підрозділів ППО та берегової охорони", - зазначили у СБУ.

Вся отримана інформація передавалась куратору з ФСБ. У листуванні дівчата мали вигадані нікнейми та використовували анонімний чат. За кожне виконане завдання вони отримували гроші. Також агентки просили про "своєчасну евакуацію" та працевлаштування в одну з російських спецслужб.

Затриманим повідомили про підозру за статтею "державна зрада, вчинена групою осіб в умовах воєнного стану". Дівчатам "світить" довічне ув’язнення.

Як повідомляв "Апостроф", у Сумській області контррозвідка СБУ затримала агентку ФСБ, яка намагалася завербувати коригувальників.