RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

Скандал з виїздом Геннадія Боголюбова: ДБР затримало прикордонника

Соратнику олігарха Ігоря Коломойського, колишньому співвласнику "Приватбанку" Геннадію Боголюбову та прикордоннику, який допомагав йому незаконно виїхати з України, повідомили про підозру.

Про це йдеться у заяві ДБР.

Затримано начальника однієї з груп інспекторів прикордонної служби "Ягодин". Слідство встановило, що Боголюбов у супроводі близького родича виїхав 24 червня 2024 року потягом "Київ — Хелм", але за даними відповідної бази кордон не перетинав. З'ясувалось, що олігарх виїхав по недійсному паспорту громадянина, який фізично перебуває в Україні та країну не полишав.

"Підтверджено, що затриманий правоохоронець передав підлеглій документи пасажирів та запевнив, що вже особисто здійснив перевірку купе, де перебували Боголюбов та його родич. Водночас польським прикордонникам олігарх пред’явив вже свій особистий паспорт громадянина України для виїзду за кордон", - заявили у ДБР.

Олігарху та прикордоннику повідомили про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон. Їм погрожує до 7 років ув'язнення. Прикордонника взяли під варту з можливістю внесення застави у 25 млн грн.