RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

​У Силах оборони пояснили, що відбувається біля Кринок і чи справді там втрачено позиції

У Силах оборони України пояснили, що відбувається біля населеного пункту Кринки на Лівому березі у Херсонській області.

Про бойову ситуацію навколо Кринок розповів речник української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук в ефірі "Апостроф TV" зранку 17 липня.

Зокрема, відповідаючи на запитання ведучого про те, що 16 липня в ЗМІ з’явилася інформація від якогось джерела у Генштабі ЗСУ, що українським морпіхам нібито довелося відійти з позицій у Кринках, Братчук зазначив, що довіряти можна лише офіційній інформації.

"Подібна інформація має бути верифікована. Вона має іти від Генерального штабу або від президента нашої держави як верховного головнокомандувача", — зазначив він.

При цьому Братчук спростував інформацію про втрату позицій біля Кринок українськими морпіхами.

"Наші морпіхи з'явилися на Лівобережжі восени минулого року. Мова йде про плацдарми на лівому березі, один з яких знаходився в районі населеного пункту Кринки. Вони утримуються і не допущено втрати наших позицій. Орієнтуємось саме на це. Це є базові положення для подачі інформації і її сприйняття", — заявив речник української добровольчої армії "Південь".

Раніше аналітики DeepState зазначили, коментуючи ситуація довколо Кринок, що мовчання офіційних осіб про ситуацію на фронті, призводить до подібних вкидів.