RU  UA  EN

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90
Суспільство

Новини

15 вересня

14 вересня

13 вересня

Всі новини

Названо ракети, якими росіяни вдарили по Чугуєву

Для удару по Чугуєву, який російські окупаційні війська здійснили близько 4:05 19 липня, РФ використала дві ракети "Іскандер-М".

Інформацію зібрав "Апостроф".

Міністерства внутрішніх справ України в Telegram-каналі пише, що росіяни вранці 19 липня вдарили по Чугуєву, застосувавши, за попередньою інформацією, "Іскандери".

"Поранення отримали 9 людей, з них — 14-річний хлопець. У важкому стані його доставили в лікарню", – зауважують в повідомленні.

В результаті удару повністю згоріли 10 легкових автомобілів. Пошкоджень зазнали три багатоквартирні та один приватний будинки, два магазини та адмінбудівля.

"На місці працюють усі необхідні служби", – вказують в МВС.

В Офісі Генерального прокурора додають, що за процесуального керівництва Чугуївської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Також вказують на те, що для атаки Росія могла використати дві ракети "Іскандер-М".

"Прокурори та слідчі поліції вживають всіх можливих та належних заходів для документування воєнних злочинів, вчинених російськими військовослужбовцями", – додають в Офісі Генпрокурора.

Нагадаємо, раніше голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомляв, що у п'ятницю, 19 липня, приблизно о 4 годині Росія двічі вдарила по центру Чугуєва.