RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

18 вересня

Всі новини

Ілля Пономарьов розкрив подробиці замаху на нього — прицільно били "Геранью-2"

Будинок російського опозиціонера Іллі Пономарьова, у якому вони мешкають з дружиною, не вперше був атакований російськими дронами. Повертатись туди родина вже не буде.

Про це політик розповів у інтерв'ю "Апострофу".

"У ніч на 30 липня пролітали поряд з моїм будинком три дрони. Я навіть пожартував, написав у Facebook, що спати не дають. Тому що вони пролітали у радіусі 100 м від будинку, але їх усіх збила ППО. Була підозра, що дуже кучно і надто близько, але все ж таки вирішили, що це випадковість, що вони пролітали повз.

А сьогодні вночі дрон вибухнув у прямому сенсі за 5 м від вікна, від вхідних дверей. Пожежу загасили, але будинок для життя буде явно непридатним. Тому там більше з'являтись не будемо", - розповів Пономарьов.

Політик отримав легкі поранення, але їх дуже багато.

"У ноги, у живіт, у руку. Але вони легкі, не варто навіть згадувати. Тобто будинок урятував. Будинок гарний, якісний. Стіни товсті. Тож удар пом'якшив. Трохи вони промахнулися. П'ять метрів би – і навряд чи щось урятувало", - зазначив Пономарьов.

Він розповів, що прокинувся о 3:40 від звуку "мопеду". На будинок впали не уламки. За словами Пономарьова, дрон прилетів цілим і вибухнув там, де він мав вибухнути за польотним завданням.

Раніше з'явилось фото Пономарьова з пораненнями внаслідок удару дрона.