RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

"На Покровський напрямок ворог кидає найдосвідченіші штурмові підрозділи": Сирський з фронту повідомив, що там відбувається

Російські окупаційні війська кидають великі сили на Покровський напрямок з метою прорвати оборону.

Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський, який протягом трьох діб знаходився в бригадах, які воюють на Харківському та Торецькому напрямках.

"Противник продовжує зосереджувати зусилля на Покровському напрямку, кидає у бій свої найдосвідченіші штурмові підрозділи, намагаючись прорвати нашу оборону на напрямку Желанне, Новогродівка, Покровськ", - повідомив він.

Також важкі бої тривають на Куп‘янському напрямку в районі, Піщаного, Стельмахівки та Макіївки.

На Сіверському напрямку росіяни активно штурмують, застосовуючи артилерію, але успіху не мають.

Також жорсткі бої точаться на підступах до Часового Яру, в районах Нью Йорка, Південного та Залізного. На Харківському напрямку ворог зазнає великих втрат в районі Глибокого та Вовчанська.

"По всіх напрямках наступу противника тривають бойові дії різної інтенсивності. Подекуди, ціною великих втрат, ворог має незначний успіх. Під час активних бойових дій тактичні позиції військ можуть змінюватись кілька разів протягом доби. Станом на зараз суттєвих змін не відбулось", - зазначив Сирський.

Головнокомандувач ЗСУ зустрівся з командирами підрозділів бригад та обговорив з ними шляхи підвищення оборони.

Раніше Зеленський заявив, що зараз для російської армії пріоритетною ціллю є Покровськ.