RU  UA  EN

Вівторок, 24 вересня
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.00
Суспільство

Новини

24 вересня

Всі новини

Пілот "Джеф" на підбитому літаку знищив російський С-400: у ЗСУ розповіли, як це було

Український пілот "Джеф", нагороджений "Хрестом бойових заслуг" та орденом "За мужність ІІІ ступеня", на підбитому літаку МіГ-29 знищив російський зенітний ракетний комплекс С-400, який був розташований "за Донецьком".

Подробиці розповіли у командуванні Повітряних сил ЗСУ.

Зазначається, що "Джеф" має понад 150 бойових вильотів. Він випустив близько півсотні ракет HARM та більше десятка керованих авіабомб JDAM. Збив більше 10 безпілотників, не раз знищував ворожі ППО та десятки разів прикривав українських штурмовиків.

"Листопад 23-го. "Джеф" сідає у свій МіГ-29, заряджений американськими ракетами "HARM". Ціль надважлива – російський С-400, що "заховався" за Донецьком. Знає, що побратими працюватимуть КАБами, тож якщо попередньо не знищити "чотирьохсотку" – хлопці в серйозній небезпеці", - розповіли у Повітряних силах.

"Джеф" також висловився про надання Україні літаків F-16: "Буду чесним, F-16 цієї модифікації, що ми отримаємо, це не зовсім те, про що ми мріяли. Але це – значно універсальніша бойова платформа, із якої можна застосовувати чималу номенклатуру авіаційних засобів ураження, це кращі технологічні можливості. Хотілося б отримати F-16 раніше… Найвідважніші та найсильніші мої друзі поклали свої життя на радянських літаках… що перебувають на межі за фізичним зносом та критично відстають за ТТХ від тих, на яких літають ворожі льотчики. Ми в будь-якому випадку переможемо! Та з F-ками все ж швидше!".