RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

Західні журналісти дізнались про кількість українських бійців, задіяних у курській операції

Для участі у військовій операції на території Курської області РФ було задіяно тисячі українських солдатів, і на шостий день вторгнення, схоже, намітився поступ уперед - з'явилися повідомлення про бої на відстані 24-29 км від кордону.

Про це агенції AFP заявив високопоставлений український чиновник.

Росія заявляла про "вторгнення" кількох сотень українських військових, але український чиновник сказав, що цифра більша. На запитання, чи було задіяно понад 1000 українських солдатів, чиновник сказав: "Це набагато більше... Тисячі".

За даними різних джерел, в операції взяли участь кілька українських бригад. Під час операції Росію застали зненацька, завдавши удару по слабко захищеній ділянці фронту, де з весни 2022 року не було серйозних бойових дій, і прорвавши обмежену прикордонну оборону.

"Ми переходимо до наступу. Мета - розтягнути позиції противника, завдати йому максимальних втрат і дестабілізувати обстановку в Росії, оскільки він не в змозі захистити власний кордон", - повідомив чиновник на умовах анонімності.

Він додав, що Україна "дотримуватиметься міжнародного права" під час бойових дій у Курській області.

Як повідомляв "Апостроф", Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський зробив натяк на те, що українська армія продовжує курську військову операцію.