RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

"Дуже багато невпізнаних тіл строковиків": нові подробиці втрат РФ у Курській області

У Курській області під час боїв із ЗСУ загинуло дуже багато строковиків, які спочатку служили в Підмосков'ї, а потім їх перевели до Курська. Один із них – 20-річний Олександр Васін із Підмосков'я.

Про це пише російський телеграм-канал ВЧК-ОДПУ.

Рідним Васіна, який загинув 7 серпня, повідомили про смерть військовослужбовця без упізнання. Є свідчення, що офіційно тіло загиблого так і не вивезли у військовий морг через велику кількість загиблих. Крім того, Олександру Васіну та деяким його товаришам по службі досі не виплатили близько півмільйона рублів, покладених ним за контрактом.

"З розповіді родичів Олександра Васіна випливає, що хлопець потрапив до армії, як терміновик. Після початку СВО його та багатьох інших молодих людей "переконали" підписати контракт під гарантію того, що вони залишаться проходити службу у військовій частині. Майже рік Олександр Васін дійсно, як і було обіцяно, прослужив у в/ч у підмосковному Щьолково. Але незадовго до кінця контракту, коли ще хлопець (та інші такі як він) повністю залежав від командирів, йому довелося підписати новий контракт без дат і без термінів (за словами контрактника, на момент підписання цифри не були проставлені в паперах).

У квітні 2024 року військовослужбовців, у тому числі й Олександра Васіна, відправили під Курськ у "тепле місце" захищати кордон. На зміну спецназівцям, яких передислокували на допомогу групі "Північ". На кордоні Курської області більшість із них - нещодавніх строковиків - загинули під час атаки та наступу ЗСУ ", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", бійці 225-го окремого штурмового батальйону ЗСУ знищили в Курській області кадировський підрозділ "Ахмат" .