RU  UA  EN

Пʼятниця, 27 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

Всі новини

«Просто уявіть…» Російського аналітика вразило взяття в полон під Курськом цілої роти бійців РФ

Російський військовий аналітик Ян Матвєєв назвав дуже серйозним ударом по боєздатності взяття ЗСУ в полон у Курській області близько 100 солдатів РФ.

Про це він написав у своєму телеграм-каналі.

"Для розуміння. У стандартному батальйоні 3 роти + кілька додаткових взводів (розвідка, медики, зв'язок тощо). Зазвичай критичні втрати підрозділу, після якого воно втрачає боєздатність, починаються з позначки в 8-10% від особового складу під час оборони. Якщо в полон потрапила одна рота з трьох, то батальйон має негайно відступати на поповнення та переформування. Тут 25% бойового складу тільки у полоні", - написав аналітик.

Він зазначив, що поточні військові дії йдуть зовсім не за лекалами тієї теоретичної війни, для якої і були доведені до ідеалу трибатальйонна та триротова схеми.

"До того ж ми не знаємо, чи це полонені одного підрозділу, чи кількох. Але просто уявіть, на відео в полоні чверть цілого мотострілецького батальйону. Дуже серйозний удар по боєздатності", - написав Матвєєв.

Як повідомляв "Апостроф", 14 серпня в Курській області понад сотня залишених командирами росіян "ухвалили правильне рішення" і здалися в полон.