RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Суспільство

Новини

19 вересня

Всі новини

У CNN дізналися про перекидання з України кількох бригад РФ у Курську область

Росія, відрогідно, перекинула кілька тисяч військовослужбовців з окупованої території України, щоб протистояти успішному українському наступу в Курській області.

Про це повідомили CNN два високопоставлені американські чиновники.

Американські чиновники тепер працюють над тим, щоб точно визначити скільки військ перекидає Росія. Джерела видання повідомили, що в Курську область перекинули кілька підрозділів чисельністю не менше ніж 1000 осіб кожен, але серйозні сили з дільниць фронту в Україні РФ поки що не знімала. Зазначається, що перекидання такої кількості військових не матиме серйозних наслідків у короткостроковій перспективі.

"Ми поки не бачили суттєвого перекидання, і не можемо сказати, чому: бо вони тільки починають рухати війська або тому, що у них просто нема чого рухати", - сказавши джерело CNN.

Ще одне джерело розповіло, посилаючись на дані американської розвідки, що Росія, крім підрозділів з України, направила до Курської області особовий склад з Ленінградського військового округу та Калінінграда.

Також CNN дізналася, що США не дозволяють Україні використовувати в Курській області тактичні ракети ATACMS із дальністю до 300 км не через побоювання з приводу ескалації, а через обмежений запас цих ракет. На думку американських військових, раціональніше використовувати ракети для поразки цілей у Криму.

Як повідомляв "Апостроф", Україна створила військову комендатуру на підконтрольній території Курської області. Її очолив генерал-майор Едуард Москальов.