RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Суспільство

Новини

17 вересня

Всі новини

Росія готує до відправки під Курськ тисячі строковиків

Міністерство оборони Росії направляє тисячі строковиків із різних регіонів країни до Курської області, де українські військові продовжують наступ.

Про це повідомив російський антивоєнний проект "Ідите лесом".

З початку курської операції проект зафіксував понад 150 повідомлень від строковиків, яким повідомили про швидке відправлення до прикордонних регіонів. Ці повідомлення надійшли із 20 регіонів Росії. 250 людей вже відправили під Курськ із Ленінградської області. Місцеперебування та завдання цих солдатів поки невідомі, оскільки вони не виходять на зв'язок.

Про перекидання строковиків масово повідомляють їхні близькі та рідні.

"Приїхала перевірка якась... сказали, що ми їдемо на СВО... нібито минулу групу половину переї*ашили, половину в полон взяли", - розповів один зі строковиків.

Декому вдається домогтися відстрочки відправлення до Курської області.

Експерти вважають, що російське командування не зможе обійтися без строковиків через брак особового складу. Окрім цього, командування не хоче відводити сили з основного фронту, тож намагаються компенсувати дефіцит у прикордонних зонах за допомогою призовників. Влада намагається відстрочити другу хвилю мобілізації, а строковиків може змусити підписати контракт.

Як повідомляв "Апостроф", у Росії строковиків назвали головними винуватцями того, що ЗСУ успішно зайшли до Курської області.