RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.07
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.07
Суспільство

Новини

17 вересня

Всі новини

Росія завдала по Україні ракетного удару: які подробиці відомі

26 серпня Росія вчергове здійснила масовану атаку по Україні, запустивши не лише ударні БПЛА "Shahed", а й ракети. У кількох областях України пролунали вибухи, в Чорне море Росія вивела ракетоносії.

Апостроф зібрав інформацію про атаку станом на ранок.

О 04:43 Повітряні Сили ЗС України повідомляли про 11 бортів Ту-95МС у повітряному просторі РФ. Станом на 07:00 ПС ЗСУ оновлювали траєкторію руху ударних БПЛА, а пізніше повідомили, що російські літаки і кораблі запустили ракети. Писали про захід перших крилатих ракет у повітряний простір країни з півдня і з північного сходу.

Перед цим повідомляли про пускові маневри, які здійснювали російські стратегічні бомбардувальники в районі Каспійського моря, а також про ймовірні пуски крилатих «Калібрів» з Чорного моря.

У Військово-Морських Силах ЗСУ повідомили, що Росія вивела у Чорне море 4 носії з 28 ракетами «Калібр».

Станом на ранок вибухи пролунали в кількох областях України. Зокрема начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін писав про атаку промислового об'єкта: "Ворог поцілив по промисловому обʼєкту на Полтавщині. Травмовано пʼять людей".

Кореспонденти "Суспільне Вінниця" вказували на вибух на Вінниччині. У Кропивницькому та Кривому Розі також пролунали вибухи, о 08:02 вказували на повторні звуки вибухів у Кропивницькому. О 08:08 на Харківщини пролунала серія вибухів, пишуть кореспонденти "Суспільного". Укрінформ також писав про вибухи у Дніпрі.

Голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомляв, що з огляду на безпекову ситуацію на деякий час буде перекрито рух греблею ДніпроГЕС.